Bu derse ait bilgi girilmemiş!

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
1 Ara Sınav 1 70 1
20 Rapor Hazırlama 1 30 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 2 2
2 Final Sınavı 1 2 2
5 Derse Katılım 14 2 28
7 Laboratuvar 14 2 28
20 Rapor Hazırlama 1 5 5
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 18 18
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 22 22
54 Ev Ödevi 1 20 20

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 1. Tanışma ve Ders İçeriği Laboratuar tanıtımı ve kurallar Tanışma, ders hakkında bilgi verme Bilgi aktarımı
2 Biyoteknolojinin önemi ve tarihçesi. Ekim yöntemleri Okuma, bilgi aktarma Laboratuvar çalışması
3 Genetik materyal tipleri; DNA ve RNA’nın yapısı Örnek alma ve ekim için hazırlama Okuma, bilgi aktarma Laboratuvar çalışması
4 Mikroorganizmaların tanıtımı ve önemleri Besiyeri hazırlama Okuma, bilgi aktarma Laboratuvar çalışması
5 Prokaryot ve ökaryot hücre yapısı Mikroorganizma izolasyonu ve identifikasyonu Okuma, bilgi aktarma Laboratuvar çalışması
6 Starter kültür ve suş geliştirme Kültür muhafaza yöntemleri (Dondurma, Dondurarak kurutma) Okuma, bilgi aktarma Laboratuvar çalışması
7 Mikrobiyal metabolizma Toplam % asit ve pH analizi Okuma, bilgi aktarma Laboratuvar çalışması
8 Fermantasyonun temelleri Fermantasyon takip yöntemleri; % asitlik, Einhorn, Durham, Longeron and Guerne) Okuma, bilgi aktarma Laboratuvar çalışması
9 Sirke üretimi Basit Boyama Okuma, bilgi aktarma Laboratuvar çalışması
10 Zeytin Üretimi Gram Boyama Okuma, bilgi aktarma Laboratuvar çalışması
11 Ara sınav Yazılı sınav
12 Turşu üretimi Turşu üretim uygulaması Okuma, bilgi aktarma Laboratuvar çalışması
13 Şalgam, boza ve tarhana üretimi Zeytin Üretim uygulaması Okuma, bilgi aktarma Laboratuvar çalışması
14 Bira üretimi Tarhana üretim uygulaması Okuma, bilgi aktarma Laboratuvar çalışması
15 Şarap üretimi Genel Değerlendirme Okuma, bilgi aktarma Laboratuvar çalışması
16

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
79783 1399226 Biyoteknolojinin tanımı, tarihçesi ve önemi hakkında bilgi sahibi olmak.
79784 1401683 DNA ve RNA’nın yapısı, özellikleri ve genetik kodu öğrenmek
79785 1393816 Mikroorganizmaları tanımak
79786 1404968 Biyoteknolojide suş geliştirme yöntemleri; starter kültürler hakkında bilgi sahibi olmak
79787 1401895 Mikrobiyal metabolizma hakkında bilgi sahibi olmak
79793 1390338 Sirke, turşu, zeytin, şalgam, boza, tarhana, bira ve şarap gibi fermente gıdaların üretim yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 71815 Daha önceki öğretim hayatında kazanılan yeterlikler üzerine ekonomik anlamda yapılan tarımsal üretim için gerekli olan kuramsal bilgilere sahiptir.
2 71816 Tarımsal faaliyeti içinde yer alan ve ekonomik üretimi yapılan tarımla ilgili ıslah, genetik gelişim, üreme, genetik mühendisliği, endüstriyel üretim, bitkisel, hayvansal ve mikrobiyal teknolojik yaklaşımlar, enzim teknolojisi konularında gerekli bilgiye sahiptir.
3 71819 Biyoteknoloji eğitim alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilir. Biyoteknoloji ile ilgili kavram ve düşünceleri bilimsel yöntemlerle inceleyebilir, yorumlayabilir, çözüm üretebilir.
4 71820 Biyoteknolojik konularla ilgili olarak karşılaşacağı sorunların tespit edebilir, elde ettiği verileri analiz edebilir, elde ettiği sonuçları yorumlayabilir.
5 71821 Biyoteknoloji alanında ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilir.
6 71817 Tohum teknolojisinde girişimcilik yapabilir ve DNA testleriyle ilgili tarım, çevre ve tıp alanında çalışabilir
7 71822 Sorunların çözümünde bireysel ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir.
8 71818 Bitki, hayvan ve mikrobiyoloji alanda girişimcilik yapabilir ve Enzim ve gen teknolojilerinde proje üretebilir
9 71823 Sorumluluğu altında çalışan proje ekibinin çalışmalarını planlayabilir, yönetebilir ve ihtiyaç duyduğu doğru bilgiye hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşabilir.
10 71824 Yaşam boyu öğrenme gereçlerinin ve sistemlerinin farkındadır ve etkin olarak kullanabilir. İçinde bulunduğu sosyal çevre ile iletişim kurar, faydalı projeler üretir ve uygular
11 71825 Biyoteknoloji alanındaki ve yaşadığı sosyal çevre içerisindeki sorunlar hakkındaki düşünce ve önerilerini aktarmak amacıyla, Türkçe ve en az bir yabancı dilde (Avrupa Dil Potföyü Genel Düzeyi: B1 Düzeyi) etkin olarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilme becerisine sahiptir.