Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Yıl | Dönem | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ZTB304 | Arı Yetiştirme | 927001 | 3 | 6 | 6 |
Dersin Amacı
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Diğer Hususlar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Dersin İçeriği
# | Etkinlikler | Adet | Yuzde Katkısı | Yarıyıl İci Etkinlik | Yıl Sonu Etkinlik |
---|---|---|---|---|---|
90 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 1 | 60 | ||
91 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 1 | 40 | ||
1 | Ara Sınav | 1 | 50 | 1 | |
4 | Quiz | 2 | 15 | 1 | |
5 | Derse Katılım | 13 | 15 | 1 | |
6 | Uygulama/Pratik | 4 | 10 | 1 | |
54 | Ev Ödevi | 1 | 10 | 1 | |
2 | Final Sınavı | 1 | 80 | 1 | |
35 | Quiz | 2 | 10 | 1 | |
51 | Sözlü Sınav | 1 | 10 | 1 |
# | Etkinlikler | Adet | Süresi(saat) | Toplam İş Yükü(saat) |
---|---|---|---|---|
1 | Ara Sınav | 1 | 30 | 30 |
2 | Final Sınavı | 1 | 40 | 40 |
4 | Quiz | 1 | 1 | 1 |
5 | Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
6 | Uygulama/Pratik | 5 | 4 | 20 |
54 | Ev Ödevi | 1 | 15 | 15 |
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuar | Ders Notları |
---|---|---|---|---|
1 | Önemi, Ürünler, Ekonomiye Katkısı | |||
2 | Polinasyon, Önemi ve Ekonomiye Katkısı |
POLİNASYON ve YARARLARI.pdf |
||
3 | Bal Arısı ve Çevre, Arı Sistematiği, Apis Türleri ve Coğrafik Arı Irkları | |||
4 | Arı Kolonisi, Ana, İşçi ve Erkek Arı Bireyleri ve Kolonideki Önemleri | |||
5 | Arı Anatomisi ve biyolojisi Baş, Thorax, Abdomen, Görme, Beslenme Organı, | |||
6 | Bal, Polen, Propolis ve Su Taşıma Organları | |||
7 | Yetiştiricilik, Koloni Oluşturma, Kuluçkanın Önemi |
ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ.pdf |
||
8 | Koloni İhtiyaçları, Koloni Yönetimi ve Yönlendirme | |||
9 | Arı Çoğaltma, Birleştirme Yöntemleri ve Ana Arı Izgarası Kullanımı | |||
10 | Vize sınavı | |||
11 | Arı Ürünleri, Bal, Arı Sütü, Polen, Arı Zehiri, Bal Mumu, Propolis | |||
12 | Apiterapi | |||
13 | Ürün İşleme Muhafaza ve Değerlendirme | |||
14 | Organik Arı Ürünleri Üretim Yöntemleri |
# | Öğrenme Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 1350790 | Bal arısı kolonisini tanır ve bilir |
2 | 1504907 | Koloni yönetimini öğrenir |
3 | 1504908 | Edindiği teorik ve uygulama deneyimi ile işletmede muhtemel hastalıkları teşhis edebilir. |
# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 71644 | Ekonomik anlamda hayvansal üretim için gerekli olan teorik ve pratik bilgilere sahip olur. |
2 | 71632 | Hayvansal üretimde genetik, ıslah, biyoteknoloji, yetiştirme, besleme, muhafaza, hayvan sağlığı, sürü sevk-idaresi, hayvancılıkta elde edilen verilerin analiz eder ve değerlendirir. |
3 | 71633 | Tarımsal üretimin diğer kolları ile birlikte özellikle hayvancılık konularında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır, sorunların çözümünde bireysel ve disiplinler arası çalışmaları planlar ve yürütür. |
4 | 71641 | Hayvansal üretim alanında proje tasarlama ve tesis işletme becerisine sahip olur. |
5 | 71634 | Hayvansal üretimle ilgili olarak karşılaşacağı sorunları tespit eder ve elde ettiği verileri analiz eder. |
6 | 71639 | Çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında gerekli bilince, ayrıca hukuksal farkındalık yanında girişimcilik ve yenilikçilik konularında farkındalığa sahiptir. |
7 | 71635 | Yaşam boyu öğrenme gereçlerinin ve sistemlerinin farkındadır ve etkin olarak kullanır. |
8 | 71642 | Bilişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanarak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirir. |
9 | 71636 | Çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında gerekli bilince sahip olur. |
10 | 71637 | Alanı ile ilgili konuları takip edebilecek düzeyde yabancı dil kullanma becerisine sahip olur. |
11 | 71638 | Hayvancılıkla ilgili gelişmeleri izler, meslektaşları ve toplumun farklı kesimleriyle sözlü ve yazılı iletişim kurar ve yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir. |
12 | 71640 | Hayvansal üretim alanındaki mevzuatı bilir ve hayvan hakları başta olmak üzere etik kurallara uyar ve uygular. |
13 | 71643 | Değişen ekonomik ve toplumsal koşullara göre hayvancılık işletmelerinin üretim yapısına ait düzenlemeler yapar. |