Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Yıl | Dönem | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ZTB416 | Tavşan Yetiştiriciliği | 927003 | 4 | 8 | 4 |
Dersin Amacı
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Diğer Hususlar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Staj Durumu
Dersin İçeriği
# | Etkinlikler | Adet | Yuzde Katkısı | Yarıyıl İci Etkinlik | Yıl Sonu Etkinlik |
---|---|---|---|---|---|
90 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 0 | 60 | ||
91 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 0 | 40 | ||
1 | Ara Sınav | 1 | 80 | 1 | |
4 | Quiz | 2 | 20 | 1 | |
2 | Final Sınavı | 1 | 100 | 1 |
# | Etkinlikler | Adet | Süresi(saat) | Toplam İş Yükü(saat) |
---|---|---|---|---|
1 | Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
5 | Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
20 | Rapor Hazırlama | 1 | 10 | 10 |
29 | Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
32 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
33 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 24 | 24 |
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuar | Ders Notları |
---|---|---|---|---|
1 | Tavşan yetiştiriciliğinin önemi, üretim ve ticareti | |||
2 | Tavşan eti ve kalitesi | |||
3 | Tavşanların beslenmesi | |||
4 | Tavşanlarda üreme | |||
5 | Tavşan populasyonları ve tavşan ırkları | |||
6 | Tavşan ıslahı ve organizasyonu | |||
7 | Tavşanların barındırılması ve ekipmanlar | |||
8 | Tavşanlarda pratik yetiştirme uygulamaları | |||
9 | Tavşanlarda kesim ve parçalama | |||
10 | Ara sınav | |||
11 | Tavşan derisi üretimii | |||
12 | ||||
13 | Tavşan yünü üretimi | |||
14 | Tavşanlarda sağlık koruma ve hastalıklar | |||
15 | final | |||
16 |
# | Öğrenme Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 1414354 | Tavşan yetiştiriciliğinin önemi, üretim ve ticareti konusunda bilgili |
2 | 1421422 | Tavşan eti ve kalitesinden anlayan |
3 | 1397476 | Tavşanların beslenmesi, üremesi konularında bilgi sahibi |
4 | 1412944 | Tavşan ıslahı ve organizasyonu,tavşan barınakları, pratik yetiştirme uygulamaları konusunda yeterince eğitim almış |
5 | 1415745 | Tavşanlarda sağlık koruma ve hastalıklarından anlayan mühendisler yetiştirmektir. |
# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 71644 | Ekonomik anlamda hayvansal üretim için gerekli olan teorik ve pratik bilgilere sahip olur. |
2 | 71632 | Hayvansal üretimde genetik, ıslah, biyoteknoloji, yetiştirme, besleme, muhafaza, hayvan sağlığı, sürü sevk-idaresi, hayvancılıkta elde edilen verilerin analiz eder ve değerlendirir. |
3 | 71633 | Tarımsal üretimin diğer kolları ile birlikte özellikle hayvancılık konularında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır, sorunların çözümünde bireysel ve disiplinler arası çalışmaları planlar ve yürütür. |
4 | 71641 | Hayvansal üretim alanında proje tasarlama ve tesis işletme becerisine sahip olur. |
5 | 71634 | Hayvansal üretimle ilgili olarak karşılaşacağı sorunları tespit eder ve elde ettiği verileri analiz eder. |
6 | 71639 | Çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında gerekli bilince, ayrıca hukuksal farkındalık yanında girişimcilik ve yenilikçilik konularında farkındalığa sahiptir. |
7 | 71635 | Yaşam boyu öğrenme gereçlerinin ve sistemlerinin farkındadır ve etkin olarak kullanır. |
8 | 71642 | Bilişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanarak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirir. |
9 | 71636 | Çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında gerekli bilince sahip olur. |
10 | 71637 | Alanı ile ilgili konuları takip edebilecek düzeyde yabancı dil kullanma becerisine sahip olur. |
11 | 71638 | Hayvancılıkla ilgili gelişmeleri izler, meslektaşları ve toplumun farklı kesimleriyle sözlü ve yazılı iletişim kurar ve yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir. |
12 | 71640 | Hayvansal üretim alanındaki mevzuatı bilir ve hayvan hakları başta olmak üzere etik kurallara uyar ve uygular. |
13 | 71643 | Değişen ekonomik ve toplumsal koşullara göre hayvancılık işletmelerinin üretim yapısına ait düzenlemeler yapar. |