Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
ZOT751 Koyun ve Keçi Eti Üretimi 927003 1 1 7.5

Dersin Amacı

Koyun ve keçi eti üretimi konusunda bilgili mühendisler yetiştirmektir

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Doç. Dr. Mustafa OLFAZ

Ön Koşul Dersleri

yoktur

Önerilen Diğer Hususlar

yoktur

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Et kalitesini belirlemede yeni teknikler C Söbeli, S Kayaardı - Gıda, 2014 - dergipark.org.tr, Koyunlarda Besi Özelliklerini Geliştirmek Amacıyla Ülkemizde Yapılan Melezleme Çalışmalarının Kantitatif Olarak Değerlendirilmesi A Üçtepe - Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi - dergipark.org.tr, Koyunlarda Karkas Kalitesinin Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler D İnce, V Ayhan - Hayvansal Üretim, 2008 - dergipark.org.tr

Staj Durumu

yoktur

Dersin İçeriği

Koyun ve keçi eti üretimine genl bir bakış,Koyun besisi, kuzu besisi, oğlak besisi, Koyunlarda Karkas Kalitesinin Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler, Koyunlarda gebelik dönemi besleme ve fötal kas lifi gelişimi, Koyunlarda Et Verim ve Kalitesine Etki Eden Genler,

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 1 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 1 60
1 Ara Sınav 1 50 1
54 Ev Ödevi 1 50 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 1 1
2 Final Sınavı 1 2 2
5 Derse Katılım 14 3 42
6 Uygulama/Pratik 1 7 7
27 Makale Yazma 3 10 30
29 Bireysel Çalışma 15 7 105

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Dünyada ve Türkiye de koyun ve keçi eti üretim durumu
1 Koyun besisi yöntemleri
3 Kuzu besisi yöntemleri
4 oğlak besisi
5 Koyunlarda Et Verim ve Kalitesine Etki Eden Genler
6 Koyunlarda gebelik dönemi besleme ve fötal kas lifi gelişimi
7 Yetiştirme amacı farklı koyunlarda kuzu üretim etkinliği
8 Türkiye koyunculuğunda melezleme çalışmaları
9 arasınav
10 Koyunlarda Myostatin Geni ve Önemi
11 Et kalitesini belirlemede yeni teknikler
12 KOYUNLARDA KARKAS DERECELENDİRMESİNDE ULTRASON VE SONDALARIN KULLANILMASI
13 KEÇİ KARKASLARINA UYGULANAN ELEKTRİKSEL STİMÜLASYONUNUN ET KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
14 Final sınavı

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1329910 Koyun ve keçi eti üretimi konusunda bilgili olacaklardır.
2 1329911 Koyun ve keçi etlerinde karkas kalitesi üzerinde bilgili bireyler olacaklardır.
3 1329912 Et kalitesi tahmin yöntemleri hakkında bilgili olacaklardır.

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 66905 Zootekni alanında ileri derecede bilgi ve beceriye sahip olur.
2 66906 Belirli konularda uzmanlık derecesinde bilgi sahibi olur.
3 66910 Öğretme yeteneği gelişir.
4 66907 Proje planlar, yürütür ve analiz eder.
5 66912 Bilişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanarak mesleki bilgi ve becerileri gelişir.
6 66909 Akademik bilgi ve beceri düzeyine ulaşır.
7 66908 Zootekni Alanında ulusal ve uluslararası etkinliklere katılma, bilgi paylaşımında bulunma gibi konularda yetkinliğe kavuşur.
8 66911 Akademik derecede ingilizce bilgi düzeyine kavuşur.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8
Öğrenme Çıktısı
1 3 3 3 3 3 3 3 3
2 4 4 4 4 4 4 3 5
3 5 4 4 4 3 5 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek