Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Yıl | Dönem | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ZOT767 | Türkiye Hayvancılığını Geliştirme Yolları | 927003 | 1 | 1 | 7.5 |
Dersin Amacı
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Diğer Hususlar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Dersin İçeriği
# | Etkinlikler | Adet | Yuzde Katkısı | Yarıyıl İci Etkinlik | Yıl Sonu Etkinlik |
---|---|---|---|---|---|
90 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 0 | 40 | ||
91 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 0 | 60 | ||
1 | Ara Sınav | 1 | 20 | 1 | |
5 | Derse Katılım | 14 | 20 | 1 | |
11 | Soru-Yanıt | 10 | 10 | 1 | |
24 | Seminer | 20 | 50 | 1 | |
2 | Final Sınavı | 1 | 100 | 1 |
# | Etkinlikler | Adet | Süresi(saat) | Toplam İş Yükü(saat) |
---|---|---|---|---|
1 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
2 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
5 | Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
6 | Uygulama/Pratik | 1 | 20 | 20 |
27 | Makale Yazma | 2 | 10 | 20 |
29 | Bireysel Çalışma | 15 | 7 | 105 |
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuar | Ders Notları |
---|---|---|---|---|
1 | Türkiye’nin hayvan varlığındaki değişimler ve nedenleri |
Türkiye Hayvancılığını Geliştirme Yolları Müfredat.docx |
||
2 | Kırmızı et üretimi ve sorunları |
10-kalkinma_plani.pdf |
||
3 | Kanatlı eti üretimi ve sorunları |
Dünya ve Türkiye et üretim istatistikleri, FAO.docx |
||
4 | Süt üretimi ve sorunları |
Hayvan Varlığı ve Üretim İstatistikleri-2018.docx |
||
5 | Yumurta üretimi ve sorunları | |||
6 | Bal üretimi ve sorunları | |||
7 | Mer’a ve mer’adan yararlanma ile ilgili sorunlar | |||
8 | Kaba yem üretimi ile ilgili sorunlar | |||
9 | Kesif yem ve yem sanayii ile ilgili sorunlar | |||
10 | Ara Sınav | |||
11 | Yem hammaddeleri ile ilgili sorunlar | |||
12 | Hayvan sağlığı ile ilgili sorunlar | |||
13 | AB Mevzuatı düzenlemeleri (Hayvan refahı, Üretim standartları, Çevre vb, Üretim sistemleri) ve hayvansal üretime etkileri | |||
14 | Seminer Sunumları ve genel değerlendirme | |||
15 | ||||
16 |
# | Öğrenme Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 1547853 | Öğrenci seçtiği alanla ilgili politikalar öğrenir, genel sorunları hatırlar ve yenilenme imkanı bulur |
2 | 1547854 | Alanı dışındaki konularla ilgili yeni bilgiler edinir, eski bilgileriyle karşılaştırır |
3 | 1547855 | Kendi alanıyla ilgili bazı verileri derler, güncel bilgiler üretir |
4 | 1547856 | Hayvansal üretimde dünya, AB ülkeleri ve diğer bölgeler arasında karşılaştırma yapar, Türkiyenin eksiklerini, avantajlarını, fırsatlarını ve risklerini değerlendirir |
# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 74637 | Zootekni alanında ileri derecede bilgi ve beceriye sahip olur. |
2 | 74638 | Belirli konularda uzmanlık derecesinde bilgi sahibi olur. |
3 | 74642 | Öğretme yeteneği gelişir. |
4 | 74639 | Proje planlar, yürütür ve analiz eder. |
5 | 74644 | Bilişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanarak mesleki bilgi ve becerileri gelişir. |
6 | 74641 | Akademik bilgi ve beceri düzeyine ulaşır. |
7 | 74640 | Zootekni Alanında ulusal ve uluslararası etkinliklere katılma, bilgi paylaşımında bulunma gibi konularda yetkinliğe kavuşur. |
8 | 74643 | Akademik derecede ingilizce bilgi düzeyine kavuşur. |