Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Yıl | Dönem | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
VBH616 | Gıda Enfeksiyonları ve Zehirlenmeler | 927003 | 1 | 2 | 6 |
Dersin Amacı
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Diğer Hususlar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Dersin İçeriği
# | Etkinlikler | Adet | Yuzde Katkısı | Yarıyıl İci Etkinlik | Yıl Sonu Etkinlik |
---|---|---|---|---|---|
90 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 0 | 40 | ||
91 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 0 | 60 | ||
1 | Ara Sınav | 1 | 100 | 1 | |
2 | Final Sınavı | 1 | 100 | 1 |
# | Etkinlikler | Adet | Süresi(saat) | Toplam İş Yükü(saat) |
---|---|---|---|---|
1 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
2 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
5 | Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
10 | Tartışma | 14 | 1 | 14 |
11 | Soru-Yanıt | 14 | 2 | 28 |
19 | Beyin Fırtınası | 14 | 2 | 28 |
29 | Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
31 | Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
32 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 1 | 5 |
33 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 10 | 2 | 20 |
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuar | Ders Notları |
---|---|---|---|---|
1 | Gıda kaynaklı enfeksiyon ve intoksikasyonlar |
1.hafta.docx |
||
2 | Gıda kaynaklı bakteriler, virusler, funguslar, parazitler |
2.hafta.docx |
||
3 | Mikroorganizmların gıdalara bulaşma yolları |
3.hafta.docx |
||
4 | Mikroorganizmların gıdalarda üreme koşulları |
4.hafta.docx |
||
5 | Gıda kaynaklı enfeksiyon ve intoksikasyonların semptomları |
5.hafta.docx |
||
6 | Gıda kaynaklı enfeksiyon ve intoksikasyonların tanı ve patogenezleri |
6.hafta.docx |
||
7 | E.coli, Salmonella, Shigella |
7.hafta.docx |
||
8 | Campylobacter jejuni |
8.hafta.docx |
||
9 | Listeria monocytogenes |
9.hafta.docx |
||
10 | Bacillus cereus |
10.hafta.docx |
||
11 | C.botulinum |
11.hafta.docx |
||
12 | C.perfiringens |
12.hafta.docx |
||
13 | Brucella |
13.hafta.docx |
||
14 | V.parahaemolyticus |
14.hafta.docx |
# | Öğrenme Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 1519598 | Gıda kaynaklı enfeksiyon ve intoksikasyonlara neden olan patojen mikroorganizmları bilir |
2 | 1519600 | Gıdalarda bozulmaya neden olan mikroorganizmları öğrenir. |
3 | 1519599 | Mikroorganizmların gıdalara bulaşma yollarını bilir. |
4 | 1519596 | Mikroorganizmların gıdalarda izolasyon ve identifikasyon tekniklerini öğrenir. |
5 | 1519597 | Gıda kaynaklı enfeksiyonların semptomları, tanı, patogenezini öğrenir |
6 | 1519601 | Gıda kaynaklı enfeksiyonlardan korunma yollarını öğrenir |
# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 75069 | Hayvansal gıdaların bileşimi, üretim teknolojileri ile konularında gerekli olan tüm teorik ve uygulamalı bilgileri bilir ve çiftlikten sofraya gıda güvenliği kavramını tanımlar. |
2 | 75062 | Gıda alanındaki güncel yasal düzenlemeleri bilir ve bunları uygular. |
3 | 75063 | Alanıyla ilgili teknolojik gelişmeleri takip eder, mesleki bilgilerini sürekli günceller. |
4 | 75064 | Hayvansal gıdaların analiz yöntemlerini öğrenir ve bu yöntemleri uygular. |
5 | 75068 | Besin Hijyeni ve Teknolojisi bilim alanı ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunma ve bu değerlerin gelişimini destekleme yeteneği edinir. |
6 | 75065 | Gıda mikrobiyoloji, gıda kimyası ve diğer gıda analizleri konusunda bilgi ve beceri sahibi olur. |
7 | 75066 | Yaşam boyunca araştırma ve öğrenme bilinci geliştirme ve bilgilerini sürekli güncel tutabilme alışkanlığının elde edilmesibi sağlar. |
8 | 75067 | Gıda alanında bilimsel bir araştırma hazırlayabilme, sunabilme yeteneğine sahip olur. |