Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
STJ102 Staj 927001 1 2 10

Dersin Amacı

öğrenciye , öğrenim hayatı boyunca almış olduğu derslerin uygulaması olarak pratik kazandırılması

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr. Gör. Olcay ÖZIŞIK YAPICI

Ön Koşul Dersleri

Yok

Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Staj Durumu

Yok

Dersin İçeriği

öğrenci okul dönemi boyunca teorik olarak almış olduğu derslerin uygulamalı olarak beceri kazanması yönünde gelişir.

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 0 60
20 Rapor Hazırlama 1 100 1
38 Rapor Hazırlama 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
6 Uygulama/Pratik 200 1 200
20 Rapor Hazırlama 1 0 0

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 uygulama
2 uygulama
3 uygulama
4 uygulama
5 uygulama
6 uygulama

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1236980 Turizm mesleğine ilişkin pratik eğitim kazanılır
2 1257156 mutfak hazırlıklarına ilişkin beceri kazanır
3 1257157 kat hizmetleri bölümüne ilişkin beceri kazanır
4 1257158 müşteri ile iletişim konusunda beceri kazanır
5 1257159 otelin genel alan kontrolüne ilişkin beceri kazanır
6 1257160 otel yönetimi konusunda gözlem yapar
7 1257161 servis konusunda beceri kazanır
8 1257162 satış ve pazarlama konusunda beceri kazanır
9 1257163 ön büro hizmetleri konusunda beceri kazanır
10 1257164 mesleki yabancı dil konusunda tecrübe edinir
11 1257165 otomasyon sistemleri konusunda beceri kazanır
12 1257166 turizm sektörünün ve hizmetlerinin uygulanmasını analiz eder

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 65325 Alanı ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.
2 65326 Alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir.
3 69123 Alanı ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır.
4 69124 Alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerir.
5 69125 Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır ve kullanır.
6 69130 Alanı ile ilgili rapor hazırlar, bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere çeşitli şekillerde sunar.
7 69128 Alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir.
8 69134 Hizmet alanı, iş ve mesleği ile ilgili olarak bir yabancı dilde an az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde yenilikleri takip eder ve iletişim kurar.
9 69126 Ekip üyesi olarak çalışır ve sorumluluk alır.
10 69136 Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir.
11 69127 Birlikte çalıştığı insanların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirir ve performanslarını adil biçimde değerlendirir.
12 69135 Alanındaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getirir.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Öğrenme Çıktısı
1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
2 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
3 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
4 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
5 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
6 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
7 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
8 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
9 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
10 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
11 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
12 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek