Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GTP220 Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi 927001 2 4 4

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak alkollü ve alkolsüz içecekler üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr. Gör. Dr. Sevil EVREN

Ön Koşul Dersleri

Yok

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

AKTAN Nihat, KALKAN Hatice. Şarap Teknolojisi. Kavaklıdere Kültür Yayınları 2000 FİDAN,Işıl; ŞAHİN,İsmet. Alkol Ve Alkollü İçkiler Teknolojisi A.Ü.Ziraat Fak. Yayınları.

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Staj Durumu

Yok

Dersin İçeriği

Şarap teknolojisi, bira teknolojisi, distile alkollü içkiler teknolojisi, meyve suyu teknolojisi, gazlı içecekler teknolojisi.

Değerlendirme

# Etkinlikler Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60
1 Ara Sınav 100 1
2 Final Sınavı 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 2 2
2 Final Sınavı 1 2 2
5 Derse Katılım 13 3 39
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 8 4 32
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 9 3 27

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Şarap üretim teknolojisi
2 Şarap üretim teknolojisi
3 Bira üretim teknolojisi
4 Bira üretim teknolojisi
5 Distile alkollü içkiler teknolojisi
6 Distile alkollü içkiler teknolojisi
7 Meyve suyu teknolojisi
8 Meyve suyu teknolojisi
9 Meyve suyu teknolojisi
10 Ara sınav
11 Su ve içme suyunun özellikleri
12 Soda ve maden suyu üretimi
13 Gazlı içecek üretimi
14 Gazlı içecek üretimi
15
16

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
85183 1219621 Bira Üretimini Kontrol Etmek
85184 1219622 Şarap Üretimini Kontrol Etmek
85185 1219628 Gazlı İçecek Üretimini Kontrol Etmek

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 69240 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
2 69241 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
3 69242 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
4 69232 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
5 69233 Gıda endüstrisinde kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
6 69234 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
7 69236 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
8 69237 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
9 69239 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.
10 69235 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
11 69238 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Çıktısı
85183 2 3 1 3 4 3 2 1 3 4 2
85184 2 3 1 3 4 3 2 1 3 4 2
85185 2 3 1 3 4 3 2 1 3 4 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek