Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GTP215 İşletme Yönetimi-I 927001 2 3 4

Dersin Amacı

İşletme kurma ve işletmeyi geliştirme işlemleri ile ilgili yeterlikleri kazandırmak

Ön Koşul Dersleri

Yok

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Tutar, H. (2004) MYO Programları için İşletme Yönetimi, Seçkin yayıncılık, İstanbul 2004

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Değerlendirme

# Etkinlikler Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60
1 Ara Sınav 100 1
2 Final Sınavı 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 10 10
2 Final Sınavı 1 15 15
5 Derse Katılım 14 3 42
8 Rehberli Problem Çözümü 14 2 28
23 Proje Sunma 1 5 5

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Mikroekonomik Verileri Takip Etmek
2 Makroekonomik Göstergeleri Analiz Etmek
3 Pazardaki Boşlukları Tespit Etmek
4 Yatırım Alternatiflerini Değerlendirerek En Uygun Olanını Seçmek
5 Yapılabilirlik Çalışmalarını Yürütmek
6 İşletmenin Çevresini Tanımak
7 Talep Analizi ve Tahmini Yapmak, İşletmenin Kuruluş Yerini Belirlemek
8 İşletmenin Kuruluş Yerini Belirlemek, İşletmenin Hukuksal Yapısını Belirlemek
9 İşletmenin Hukuksal Yapısını Belirlemek, İş yerinin Kapasitesini Belirlemek
10 Arasınav
11 Tahmini Gelir-Gider Hesabını Yapmak, Toplam Yatırım Maliyetini Belirleyerek Finansmanını Sağlamak
12 Tahmini Gelir-Gider Hesabını Yapmak, İş yeri ve Üretim Planı Yapmak
13 İş yeri ve Üretim Planı Yapmak, Yatırımın Kurulum İşlemlerini Yürütmek
14 Uygun yapıyı oluşturup iş yerini açmak

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1240471 Temel ekonomik göstergeleri analiz etmek
2 1240472 İş yeri kurma fikrini oluşturmak
3 1240473 İş yeri kuruluş işlemlerini yürütmek

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 69240 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
2 69241 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
3 69242 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
4 69232 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
5 69233 Gıda endüstrisinde kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
6 69234 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
7 69236 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
8 69237 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
9 69239 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.
10 69235 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
11 69238 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Çıktısı
1 1 1 2 1 1 1 3 1 2 3 1
2 1 1 2 1 1 1 3 1 2 3 1
3 1 1 2 1 1 1 3 1 2 3 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek