Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GTP225 Bilgi ve İletişim Teknolojisi 927001 2 3 4

Dersin Amacı

Bilgisayarı temel düzeyde kullanabilme (belge hazırlama, tablo hazırlama, sunu hazırlama, internet kullanımı).Ağ teknolojileri, Ağgüvenliği Sosyal Medya hakkında detaylı bilgiler edinme.

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr. Gör. Ahmet DALKIN

Ön Koşul Dersleri

Yok

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı Ders Kitabı

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Staj Durumu

Yok

Dersin İçeriği

Temel bilgisayar bilgileri, Windows , Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Powerpoint, İnternet kullanımı, E posta Yönetimi, Sosyal Medya, Ağ Teknolojileri.

Değerlendirme

# Etkinlikler Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60
1 Ara Sınav 100 1
2 Final Sınavı 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 10 10
2 Final Sınavı 1 20 20
3 Bütünleme Sınavı 1 20 20
5 Derse Katılım 14 3 42
24 Seminer 1 5 5
54 Ev Ödevi 1 5 5

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Temel Bilgiler
2 Bilgisayar Donanım Bilgisi
3 Bilgisayar Donanım Bilgisi
4 Microsoft Office Word
5 Microsoft Office Word
6 Microsoft Office Excel
7 Microsoft Office Excel
8 Windows
9 Microsoft Office Powerpoint
10 Ara sınav
11 Etkili Sunum Teknikleri
12 Eposta Yönetimi
13 Ağ Teknolojileri
14 Sosyal Medya

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1282016 Temel Bilgiler
2 1282017 Bilgisayar Donanım Bilgisi
3 1282018 Internet Kullanımı ve Ağ Güvenliği
4 1282019 Microsoft Office

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 69240 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
2 69241 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
3 69242 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
4 69232 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
5 69233 Gıda endüstrisinde kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
6 69234 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
7 69236 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
8 69237 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
9 69239 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.
10 69235 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
11 69238 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Çıktısı
1 2 5 2 3 2 4 3 4 5 5 3
2 4 3 3 4 3 3 4 4 4 5 3
3 4 4 5 4 4 5 2 5 5 3 3
4 4 3 3 3 1 2 2 2 2 1 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek