Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GTP114 Kalite Güvencesi ve Standartları 927001 1 2 2

Dersin Amacı

Bu derste; iş hayatında kalite güvencesi ve standartları ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr. Gör. Dr. Sevil EVREN

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1. ÖZDEMİR Ali, 2003, “Standardizasyon ve kalite”, Özkan Matbaacılık, Ankara

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Değerlendirme

# Etkinlikler Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60
1 Ara Sınav 100 1
2 Final Sınavı 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 2 2
2 Final Sınavı 1 2 2
5 Derse Katılım 14 2 28
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 10 1 10
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 9 1 9

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kalite Kavramı
2 Standart ve Standardizasyon
3 Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi Yönetim kalitesi ve standartları
4 Yönetim kalitesi ve standartları Çevre standartları
5 Çevre standartları Kalite yönetim sistemi modelleri
6 Kalite yönetim sistemi modelleri stratejik yönetim
7 Stratejik yönetim Yönetime katılma
8 Süreç yönetim sistemi Kaynak yönetimi sistemi
9 Kaynak yönetimi sistemi Efqm mükemmellik modeli
10 Ara Sınav
11 Üretimde kalite kontrolü Muayene ve örnekleme
12 Muayene ve örnekleme Toplam kalite kontrol
13 Kontrol Diyagramları
14 İstatistiksel Dağılımlar

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1240462 Kalite Yönetim Sisteminin Altyapısını Oluşturmak
2 1240463 Kalite Standartlarını Uygulamak
3 1240461 İstatistiksel kalite kontrol yöntemleri uygulamak

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 69240 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
2 69241 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
3 69242 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
4 69232 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
5 69233 Gıda endüstrisinde kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
6 69234 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
7 69236 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
8 69237 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
9 69239 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.
10 69235 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
11 69238 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Çıktısı
1 1 1 2 1 1 2 2 1 1 5 1
2 1 1 2 1 1 3 3 3 2 5 1
3 1 1 3 1 1 2 3 3 2 5 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek