Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GTP118 Mesleki Yabancı Dil 927003 1 2 2

Dersin Amacı

Öğrencilere, gıda mühendisliği alanındaki İngilizce kaynakları okuma, anlama ve yazma becerisinin kazandırılması

Ön Koşul Dersleri

Yok

Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Davies J. 1995, Communication for Engineering Students, Longman, 176 pp. 2. Day, R.A., and Gastl, B., 2006, How to Write and Publish a Scientific Paper (How to Write and Publish a Scientific Paper (Day)), Greenwood; 6 edition, 320 pp.

Staj Durumu

Yok

Dersin İçeriği

Gıda mühendisliği ile ilgili metinleri okuma, anlama; yazılı metinler oluşturabilme

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 1 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 1 60
1 Ara Sınav 1 100 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 2 2
2 Final Sınavı 1 2 2
5 Derse Katılım 14 1 14
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 4 4 16
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 4 4 16

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 İngilizce’nin temel öğeleri
2 İngilizce’nin temel öğeleri
3 Öğrencilerin kullandığı temel yazılı metinler (deney raporları)
4 Öğrencilerin kullandığı temel yazılı metinler (tez yazımı)
5 Öğrencilerin kullandığı temel yazılı metinler (proje önerileri)
6 Öğrencilerin kullandığı temel yazılı metinler (CV)
7 Öğrencilerin kullandığı temel yazılı metinler (İş başvurusu)
8 Makale inceleme
9 Makale İnceleme
10 Ara Sınav
11 Gıda teknolojisi teknik terimleri
12 Gıda teknolojisi teknik terimleri
13 Gıda teknolojisi teknik terimleri
14 Gıda teknolojisi teknik terimleri

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1240489 Gıda mühendisliği mesleğine ilişkin bir kaynak ya da makaleyi okuyup anlayabilmek
2 1240490 Gıda mühendisliğinin farklı alanlarında geçen özel terimleri öğretebilmek
3 1240491 Kendilerini mesleki konularda ifade edebilmelerini sağlama

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 69240 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
2 69241 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
3 69242 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
4 69232 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
5 69233 Gıda endüstrisinde kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
6 69234 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
7 69235 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
8 69236 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
9 69237 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
10 69238 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
11 69239 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Çıktısı
1 2 2 1 3 2 2 2 2 3 2 3
2 2 1 2 2 3 2 2 1 2 3 3
3 2 1 1 3 2 1 2 2 3 3 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek