Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GTP120 Özel Gıda Ürünleri 927001 1 2 4

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilere , tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolünün kazandırılmasıdır.

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr. Gör. Dr. Sevil EVREN

Ön Koşul Dersleri

Yok

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Altan, A.''Özel Gıdalar( Şeker, Kakao, Çikolata, Şekerleme, Çay ve Kahve) Teknolojisi'' Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No:101, 1989, Adana. Özkaya Durlu, F., Coşansu, S., ve Ayhan, K. ''Her Yönüyle Gıda'' Sidas Medya Ltd. Şti., 2013, İzmir.

Staj Durumu

Yok

Dersin İçeriği

Çay, pekmez, çikolata, lokum, tahin helvası yumuşak şeker, sert şeker üretimleri

Değerlendirme

# Etkinlikler Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60
1 Ara Sınav 100 1
2 Final Sınavı 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 2 2
2 Final Sınavı 1 2 2
5 Derse Katılım 14 2 28
6 Uygulama/Pratik 4 5 20
7 Laboratuvar 13 2 26
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 8 8
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Pekmez üretimi
2 Pekmez üretimi
3 Lokum üretimi
4 Lokum üretimi
5 Tahin helvası üretimi
6 Tahin helvası üretimi
7 Çikolata üretimi
8 Çikolata üretimi
9 Ara sınav
10 Çikolata üretimi
11 Sert şeker üretimi
12 Yumuşak şeker üretimi
13 Çay üretimi
14 Çay üretimi

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1282223 Pekmez ve tahin üretimini kontrol etmek
2 1282224 Çikolata, lokum ve şekerleme üretimini kontrol etmek
3 1282225 Çay üretimini kontrol etmek

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 69240 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
2 69241 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
3 69242 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
4 69232 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
5 69233 Gıda endüstrisinde kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
6 69234 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
7 69236 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
8 69237 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
9 69239 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.
10 69235 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
11 69238 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Çıktısı
1 3 3 2 4 5 4 2 5 4 4 5
2 3 3 2 4 5 4 2 5 4 4 5
3 3 3 2 4 5 4 2 5 4 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek