Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GTP119 İş Güvenliği 927003 1 1 2

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrenciye; iş güvenliğini sağlamak için gerekli olan yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr. Gör. Mücahit COŞKUN

Ön Koşul Dersleri

Yok

Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Staj Durumu

Yok

Dersin İçeriği

İlkyardım eğitimi,İlk yardım malzemeleri,Kişisel emniyet sağlama,Çalışanların emniyetini sağlama,İş ortamı güvenliği sağlama

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 0 60
1 Ara Sınav 1 100 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 2 2
2 Final Sınavı 1 2 2
5 Derse Katılım 13 2 26
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 6 6
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 6 6
54 Ev Ödevi 1 8 8

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 İlkyardım eğitimi İlk Yardım Eğitimi (1).pdf
2 İlkyardım eğitimi İlk Yardım Eğitimi (2).pdf
3 İlkyardım eğitimi İlk Yardım Eğitimi (3).pdf
4 İlkyardım eğitimi İlk Yardım Eğitimi (4).pdf
5 İlk yardım malzemeleri 5.hafta.pdf
6 İlk yardım malzemeleri 6.hafta.pdf
7 İlk yardım malzemeleri 7.hafta.pdf
8 Kişisel emniyet sağlama 8.hafta.pdf
9 Kişisel emniyet sağlama 9.hafta.pdf
10 Arasınav Sınav Haftası.pdf
11 Çalışanların emniyetini sağlama 11.hafta.pdf
12 Çalışanların emniyetini sağlama 12.hafta.pdf
13 İş ortamı güvenliği sağlama 13.hafta.pdf
14 İş ortamı güvenliği sağlama Sınav Haftası.pdf

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1267057 İlk Yardım Tedbirlerini Almak
2 1267058 Çalışma Emniyetini Sağlamak
3 1267059 Fiziksel,Kimyasal ve Biyolojik Riskler
4 1267060 Meslek hastalıkları

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 69240 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
2 69241 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
3 69242 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
4 69232 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
5 69233 Gıda endüstrisinde kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
6 69234 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
7 69235 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
8 69236 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
9 69237 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
10 69238 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
11 69239 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Çıktısı
1 3 3 2 4 4 5 3 3 2 4 4
2 1 5 5 4 2 3 5 3 5 4 4
3 2 4 2 3 4 3 5 4 4 4 4
4 5 3 2 4 2 3 2 3 4 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek