Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GKK161 Bilgi İletişim Teknolojisi 927003 1 1 3

Dersin Amacı

Bu derste bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek ile ilgili yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr. Gör. Ahmet TOY

Ön Koşul Dersleri

Yok

Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Taşbaşı A., Altınbaşak O., Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Atlas Yayıncılık / Eryılmaz S., Bilgisayar 1 ve 2, Nobel Yayıncılık / Güneş A., Bilgisayar 1 ve 2, Pegem Yayıncılık.

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Staj Durumu

Yok

Dersin İçeriği

İnternet Ve İnternet Tarayıcısı, Elektronik Posta Yönetimi, Haber Grupları / Forumlar,Web Tabanlı Öğrenme,Kişisel Web Sitesi Hazırlama,Elektronik Ticaret,Kelime İşlemci Programında Özgeçmiş,İnternet Ve Kariyer,İş Görüşmesine Hazırlık,İşlem Tablosu,Formüller Ve Fonksiyonlar,Grafikler,Sunu Hazırlama,Tanıtıcı Materyal Hazırlama

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 0 60
1 Ara Sınav 1 100 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 2 2
2 Final Sınavı 1 2 2
7 Laboratuvar 14 1 14
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 6 3 18
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 8 4 32
54 Ev Ödevi 2 3 6

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 İnternet Ve İnternet Tarayıcısı acm109_unite1-2.pdf
2 Elektronik Posta Yönetimi acm109_unite1-2.pdf
3 Haber Grupları / Forumlar acm109_unite3-4.pdf
4 Web Tabanlı Öğrenme acm109_unite3-4.pdf
5 Kişisel Web Sitesi Hazırlama acm109_unite5.pdf
6 Elektronik Ticaret acm109_unite6.pdf
7 Kelime İşlemci Programında Özgeçmiş acm109_unite7.pdf
8 İnternet Ve Kariyer acm109_unite8.pdf
9 İş Görüşmesine Hazırlık acm109_unite9-10.pdf
10 Ara sınav. acm109_unite9-10.pdf
11 İşlem Tablosu acm109_unite11.pdf
12 Formüller Ve Fonksiyonlar acm109_unite12.pdf
13 Grafikler , Sunu Hazırlama acm109_unite13.pdf
14 Sunu Hazırlama , Tanıtıcı Materyal Hazırlama acm109_unite14.pdf

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
121411 1272678 İnternet ortamında iletişim kurar.
121412 1272681 İnternet ortamında iş başvurusu yapar.
121413 1272679 Sayısal verileri düzenler.
121414 1272680 Hazır şablon ile tanıtım materyali hazırlar.

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 69205 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
2 69206 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
3 69207 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
4 69208 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
5 69209 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
6 69210 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojisini bilir.
7 69211 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.
8 69212 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
9 69213 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
10 69214 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
11 69215 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
12 69216 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
13 69217 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
14 69220 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir..
15 69219 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
16 69221 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
17 69222 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
18 69223 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
19 69230 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
20 69224 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
21 69225 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
22 69226 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
23 69227 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
24 69231 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
25 69228 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.
26 69229 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Öğrenme Çıktısı
121411 1 4 3 3
121412 2 3 3 2
121413 5 3 2 2 2 3
121414 4 4 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek