Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GKK261 Alkollü ve Alkolsüz İçecek Analizleri 927003 2 3 3

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilere mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak alkollü ve alkolsüz içecekler üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr. Gör. Mustafa APAN

Ön Koşul Dersleri

Yok

Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Staj Durumu

Yok

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 0 60
1 Ara Sınav 1 70 1
7 Laboratuvar 1 20 1
54 Ev Ödevi 1 10 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 1 1
2 Final Sınavı 1 1 1
7 Laboratuvar 3 1 3
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 28 28
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 36 36
54 Ev Ödevi 3 1 3

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Su Hazırlama İşlemleri ve Standartları http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
2 Su Hazırlama İşlemleri ve Standartları http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
3 Gazlı içecek teknolojisi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
4 Gazlı içecek teknolojisi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
5 Gazlı içecek teknolojisi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
6 Maden suyu üretimi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
7 Alkollü içecek teknolojisi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
8 Bira üretimi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
9 Bira üretimi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
10 Ara sınav
11 Şarap üretimi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
12 Şarap üretimi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
13 Damıtık içkiler http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
14 Damıtık içkiler http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
15
16

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1281802 Gazlı İçecek Üretimini Kontrol Etme
2 1281803 Bira Üretimini Kontrol Etme
3 1281804 Şarap Üretimini Kontrol Etme
4 1281805 İçme suyu, kaynak suyu, maden suyu ve maden suyu sodası adı altında üretilen mineralli suların sınıflandırmasını yapmak ve sağlığa en faydalı şekilde tüketime sunma

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 69205 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
2 69206 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
3 69207 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
4 69208 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
5 69209 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
6 69210 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojisini bilir.
7 69211 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.
8 69212 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
9 69213 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
10 69214 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
11 69215 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
12 69216 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
13 69217 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
14 69220 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir..
15 69219 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
16 69221 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
17 69222 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
18 69223 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
19 69230 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
20 69224 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
21 69225 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
22 69226 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
23 69227 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
24 69231 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
25 69228 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.
26 69229 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Öğrenme Çıktısı
1 2 2 1 1 2
2 2 2 1 1 2
3 2 2 1 1 2
4 2 2 1 1 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek