Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GKK261 Alkollü ve Alkolsüz İçecek Analizleri 927003 2 3 3

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilere mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak alkollü ve alkolsüz içecekler üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr. Gör. Mustafa APAN

Ön Koşul Dersleri

Yok

Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Staj Durumu

Yok

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 0 60
1 Ara Sınav 1 70 1
7 Laboratuvar 1 20 1
54 Ev Ödevi 1 10 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 1 1
2 Final Sınavı 1 1 1
7 Laboratuvar 3 1 3
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 29 29
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 37 37
54 Ev Ödevi 3 1 3

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Su Hazırlama İşlemleri ve Standartları http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
2 Su Hazırlama İşlemleri ve Standartları http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
3 Gazlı içecek teknolojisi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
4 Gazlı içecek teknolojisi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
5 Gazlı içecek teknolojisi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
6 Maden suyu üretimi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
7 Alkollü içecek teknolojisi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
8 Bira üretimi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
9 Bira üretimi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
10 Ara sınav
11 Şarap üretimi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
12 Şarap üretimi http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
13 Damıtık içkiler http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
14 Damıtık içkiler http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Alkoll%C3%BC%20%C4%B0%C3%A7eceklerin%20Analizleri.pdf
15
16

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1501822 Gazlı İçecek Üretimini Kontrol Etme
2 1501823 Bira Üretimini Kontrol Etme
3 1501824 Şarap Üretimini Kontrol Etme
4 1501825 İçme suyu, kaynak suyu, maden suyu ve maden suyu sodası adı altında üretilen mineralli suların sınıflandırmasını yapmak ve sağlığa en faydalı şekilde tüketime sunma

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 76920 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
2 76921 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
3 76922 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
4 76923 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
5 76924 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
6 76925 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojisini bilir.
7 76926 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.
8 76927 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
9 76928 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
10 76929 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
11 76930 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
12 76931 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
13 76932 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
14 76935 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir..
15 76934 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
16 76936 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
17 76937 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
18 76938 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
19 76945 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
20 76939 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
21 76940 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
22 76941 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
23 76942 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
24 76946 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
25 76943 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.
26 76944 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Öğrenme Çıktısı
1 2 2 1 1 2
2 2 2 1 1 2
3 2 2 1 1 2
4 2 2 1 1 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek