Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Yıl | Dönem | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GKK263 | Ambalaj Analizleri | 927003 | 2 | 3 | 3 |
Dersin Amacı
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Diğer Hususlar
Staj Durumu
Dersin İçeriği
# | Etkinlikler | Adet | Yuzde Katkısı | Yarıyıl İci Etkinlik | Yıl Sonu Etkinlik |
---|---|---|---|---|---|
90 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 0 | 40 | ||
91 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 0 | 60 | ||
1 | Ara Sınav | 1 | 70 | 1 | |
7 | Laboratuvar | 1 | 20 | 1 | |
54 | Ev Ödevi | 1 | 10 | 1 | |
2 | Final Sınavı | 1 | 100 | 1 |
# | Etkinlikler | Adet | Süresi(saat) | Toplam İş Yükü(saat) |
---|---|---|---|---|
1 | Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
5 | Derse Katılım | 13 | 2 | 26 |
32 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 4 | 5 | 20 |
33 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 4 | 6 | 24 |
54 | Ev Ödevi | 1 | 1 | 1 |
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuar | Ders Notları |
---|---|---|---|---|
1 | Giriş ve genel bilgilendirme | |||
2 | Ambalaj ve ambalajlama | |||
3 | Kağıt, karton ve oluklu mukavva ambalajlar | |||
4 | Kağıt, karton ve oluklu mukavva ambalajlar | |||
5 | Çok katlı esnek ambalajlar | |||
6 | Çok katlı esnek ambalajlar | |||
7 | Ambalaj analizlerine giriş | |||
8 | Ambalajların fiziksel özelliklerinin tespiti | |||
9 | Ara sınav | |||
10 | Ambalajların fiziksel özelliklerinin tespiti | |||
11 | Ambalajların fiziksel özelliklerinin tespiti | |||
12 | Ambalajlarda malzeme cinsi ve katkı maddelerinin tespiti | |||
13 | Ambalajlarda malzeme cinsi ve katkı maddelerinin tespiti | |||
14 | Ambalajlarda malzeme cinsi ve katkı maddelerinin tespiti | |||
15 | ||||
16 |
# | Öğrenme Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 1493281 | Ambalaj ve ambalajla ilgili temel kavramları tanımlayabilme |
2 | 1493282 | Kağıt, karton, plastik ve oluklu mukavva ambalajlarının yapısını açıklayabilme |
3 | 1493283 | Ambalaj malzemelerini sınıflandırabilme |
4 | 1493284 | Ambalaj testlerinde uygulanan teknikleri sınıflandırabilme |
# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 76920 | Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir. |
2 | 76921 | Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar. |
3 | 76922 | Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular. |
4 | 76923 | Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir. |
5 | 76924 | Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar. |
6 | 76925 | Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojisini bilir. |
7 | 76926 | Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur. |
8 | 76927 | Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir. |
9 | 76928 | Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir. |
10 | 76929 | Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur. |
11 | 76930 | İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir. |
12 | 76931 | Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur. |
13 | 76932 | İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur. |
14 | 76935 | Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.. |
15 | 76934 | Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir. |
16 | 76936 | Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar. |
17 | 76937 | Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir. |
18 | 76938 | Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar. |
19 | 76945 | Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur. |
20 | 76939 | Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular. |
21 | 76940 | Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir. |
22 | 76941 | İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir. |
23 | 76942 | Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur. |
24 | 76946 | İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur. |
25 | 76943 | Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir. |
26 | 76944 | Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur. |