Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GKK264 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 927003 2 4 3

Dersin Amacı

Araştırma yöntem ve tekniklerini öğretmek.

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr. Gör. Saime Şeyma DANAYİYEN

Ön Koşul Dersleri

Yok

Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ders kitapları ve diğer kaynaklar

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Staj Durumu

Yok

Dersin İçeriği

Konu seçimi, araştırma teknikleri ve kullanımları, kuramsal çalışma, rapor hazırlama, kontrolü ve sunumu

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 0 60
1 Ara Sınav 1 40 1
20 Rapor Hazırlama 1 30 1
21 Rapor Sunma 1 30 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 2 2
2 Final Sınavı 1 2 2
20 Rapor Hazırlama 1 8 8
21 Rapor Sunma 1 2 2
29 Bireysel Çalışma 13 4 52
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Proje konularının oluşturulması Proje verilmesi, İnternette tarama tekniklerini öğrenme, araştırma, Kütüphane tarama tekniklerini öğrenme, araştırma, Sistem kurma ve içeriğini oluşturma ARAŞTIRMANIN AŞAMALARI konu.docx
2 Kuramsal araştırma yapma ARAŞTIRMANIN AŞAMALARI konu.docx
3 Kuramsal araştırma yapma ARAŞTIRMANIN AŞAMALARI konu.docx
4 Deneysel ve uygulama çalışmaları gerçekleştirme ARAŞTIRMANIN AŞAMALARI konu.docx
5 Deneysel ve kuramsal çalışmaların birleştirilerek rapor haline dönüştürülmesi ARAŞTIRMANIN AŞAMALARI konu.docx
6 Raporların incelenmesi, düzeltmelerin yapılması ARAŞTIRMANIN AŞAMALARI konu.docx
7 Raporların incelenmesi, düzeltmelerin yapılması ARAŞTIRMANIN AŞAMALARI konu.docx
8 Yazılı raporun sunulması ARAŞTIRMANIN AŞAMALARI konu.docx
9 Yazılı raporun sunulması ARAŞTIRMANIN AŞAMALARI konu.docx
10 Ara sınav
11 Sözlü sunumunun gerçekleştirilmesi
12 Sözlü sunumunun gerçekleştirilmesi
13 Sözlü sunumunun gerçekleştirilmesi
14 Sözlü sunumunun gerçekleştirilmesi
15
16

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1495506 Mesleği ile ilgili araştırma yapar
2 1495507 Araştırma sonuçlarını değerlendirip, yorumlar

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 76920 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
2 76921 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
3 76922 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
4 76923 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
5 76924 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
6 76925 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojisini bilir.
7 76926 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.
8 76927 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
9 76928 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
10 76929 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
11 76930 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
12 76931 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
13 76932 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
14 76935 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir..
15 76934 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
16 76936 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
17 76937 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
18 76938 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
19 76945 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
20 76939 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
21 76940 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
22 76941 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
23 76942 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
24 76946 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
25 76943 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.
26 76944 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Öğrenme Çıktısı
1 4
2 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek