Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Yıl | Dönem | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BYA229 | Kalite Güvencesi ve Standartları | 927001 | 2 | 3 | 3 |
Dersin Amacı
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Ön Koşul Dersleri
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
# | Etkinlikler | Yuzde Katkısı | Yarıyıl İci Etkinlik | Yıl Sonu Etkinlik |
---|---|---|---|---|
90 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | ||
91 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | ||
1 | Ara Sınav | 100 | 1 | |
2 | Final Sınavı | 100 | 1 |
# | Etkinlikler | Adet | Süresi(saat) | Toplam İş Yükü(saat) |
---|---|---|---|---|
1 | Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
5 | Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
32 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 9 | 1 | 9 |
33 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 10 | 2 | 20 |
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuar | Ders Notları |
---|---|---|---|---|
1 | Kalite Kavramı | |||
2 | Standart ve Standardizasyon | |||
3 | Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi Yönetim kalitesi ve standartları | |||
4 | Yönetim kalitesi ve standartları Çevre standartları | |||
5 | Çevre standartları Kalite yönetim sistemi modelleri | |||
6 | Kalite yönetim sistemi modelleri stratejik yönetim | |||
7 | Stratejik yönetim Yönetime katılma | |||
8 | Süreç yönetim sistemi Kaynak yönetimi sistemi | |||
9 | Üretimde kalite kontrolü Muayene ve örnekleme | |||
10 | Ara sınav | |||
11 | Meslek Standartları | |||
12 | Toplam Kalite Kontrol | |||
13 | Toplam Kalite Kontrol | |||
14 | Kontrol Diyagramları |
# | Öğrenme Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 1281264 | Kalite Yönetim Sisteminin Altyapısını Oluşturur |
2 | 1281265 | Kalite Standartlarını Uygular |
3 | 1281266 | İstatistiksel kalite kontrol yöntemleri uygular |
4 | 1281267 | Standart ve standardizasyon kavramını öğrenir |
5 | 1281268 | Meslek Standartları hakkında bilgi edinir |
# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 69865 | Büro Yönetimi ve Sekreterlik Alanında yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olur. |
2 | 69866 | Mesleki alanda Türk Dil Bilgisi kurallarını yeterli düzeyde bilir. |
3 | 69867 | Atatür İlkeleri ve İnkılap Tarihi konularında bilgi sahibi olur. |
4 | 69868 | İşletme Matematiği hakkında bilgi sahibi olur |
5 | 69869 | Sektördeki yazışma kurallarını bilir. |
6 | 69870 | Ofis programlarının temel özelliklerini bilir. |
7 | 69871 | Bürokrasi ve Protokol kurallarını bilir. |
8 | 69872 | Bireysel ve örgütsel davranış kurallarını bilir. |
9 | 69873 | Ön Muhasebe ile ilgili temel kavramları bilir . |
10 | 69874 | Dosyalama ve Arşivleme kurallarını bilir. |
11 | 69875 | Toplantı gündemi belirler, gündeme uygun şekilde hazırlar, toplantıya katılır ve toplantı tutanağı düzenler. |
12 | 69876 | İşletme ve ekonomi konularında genel bilgi sahibi olur. |
13 | 69877 | Süratli Klavye kullanma tekniklerini bilir. |
14 | 69878 | Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme becerisi kazanır |
15 | 69879 | Kriz ve Stres Yönetimi tekniklerini Zaman Yönetimi ile birleştirerek uygular |
16 | 69880 | Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözüm üretebilmek, takımlarda sorumluluk alabilmek veya bireysel çalışma yapabilme becerisini kazanmak. |
17 | 69882 | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme bilincini kazanmak. |
18 | 69884 | Etkili iletişim kurma tekniklerine hâkim ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olmak. |
19 | 69888 | İş hukuku ve iş güvenliği, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahip olmak. |
20 | 69881 | Çalışma ekipleri kurar, işbölümü ve iş analizi yapar. |
21 | 69883 | Yönetim ve teknoloji arasındaki ilişkinin önemini kavrar. |
22 | 69885 | İletişimde ses ve nefes tekniklerini kullanmaya hakim olmak, etkili ve hazırlıklı konuşma becerisini kazanmak. |
23 | 69889 | Tarihi değerlere saygılı, sosyal sorumluluk, evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip olmak. |
24 | 69886 | Mesleki alanda Türk dil bilgisi kurallarını etkin bir şekilde uygular. |
25 | 69887 | Mesleki yeterliliği gereği bilgisayar klavyesini on parmak süratli bir şekilde kullanır. |