Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
TRH415 Kongre, Toplantı ve Fuar Organizasyonu 927003 4 7 4

Dersin Amacı

Bu dersle, Turizm sektörü içerisinde kongre seminer organizasyonu yeterliliği kazandırmak amaçlanmaktadır.

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Dr. Öğr. Üyesi Yasin KELEŞ

Ön Koşul Dersleri

Yok

Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Kongre Turizmi ve Fuar Organizasyonları - Y. AYMANKUY 2010,Detay Kitabevi, ANKARA. Kongre ve Toplantı Yönetimi - İge Pınar TAVMERGEN, Ebru Günlü AKSAKAL, 2004, Seçkin Yayınevi, Toplantı Yönetimi - Celil ÇAKICI, 2006, Detay Yayıncılık, ANKARA.

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Staj Durumu

Yok

Dersin İçeriği

Toplantı, kongre, fuar, seminer gibi organizasyonları planlama, bütçeleme ve yönetebilme.

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 0 60
1 Ara Sınav 1 100 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 1 1
2 Final Sınavı 1 1 1
5 Derse Katılım 14 2 28
21 Rapor Sunma 1 10 10
29 Bireysel Çalışma 2 10 20
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 10 20
54 Ev Ödevi 1 10 10

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Türkiye’de ve Dünyada Kongre Yönetimi
2 Toplantı Çeşitleri ve Özellikleri
3 Toplantı ve Kongre Düzenleyicileri
4 Şirket, Dernek, Birlik toplantıları
5 Toplantı Planlaması ve Yönetimi
6 Anlaşmalar, Toplantı Bütçelerinin Planlanması ve Kontrolü
7 Toplantı Sektöründe Pazarlama Yönetimi. Toplantı amaçlı Reklam, Promosyon ve Halkla İlişkilerin Planlanması.
8 Ara Sınav
9 Toplantı Yönetiminde İletişim
10 Örgütsel Alıcılar ve Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler
11 Yiyecek-İçecek ve Banket Hizmetleri
12 Fuar Organizasyonları
13 Türkiye’nin Kongre Turizmi Potansiyeli
14 Toplantı Sektörünün Geleceği ve Eğilimler

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1268093 Toplantı çeşitleri ve özelliklerini kavrayabilme
2 1268094 Toplantı planlayabilme ve yönetebilme
3 1268095 Yiyecek içecek ve banket hizmetlerini açıklayabilme
4 1268096 Fuar organizasyonlarını kavrayabilme
5 1268097 Ortaya çıkabilecek sorunları analiz edip, çözüm üretebilme becerisi

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 69049 Turizm Rehberliği mesleği ile ilgili olarak Türkiye'nin arkeolojik, tarihi ve coğrafi değerlerini algılar ve bunları güncel olaylarla ilişkilendirir.
2 69218 Yönetmelikle belirlenen yabancı dil yeterlik belgelerinden birine sahip olur.
3 69054 Grup ve insan davranışı konusunda bilgi sahibi olarak bunları Turizm Rehberliği mesleğinde uygulayabilir.
4 69055 Dünyada yaşamış ve yaşamakta olan farklı dinlerin temel ilkelerini kavrayarak Turizm Rehberliği mesleği ile harmanlayarak kullanır
5 69056 Bir turu planlayabilir, uygulayabilir ve denetleyebilir.
6 69053 Turizm Rehberliği mesleği ile ilgili hizmet verme süreçlerini bilir ve ziyaretçi memnuniyeti sağlayacak şekilde yerine getirir.
7 69052 Bir turu etkin bir şekilde yönetebilmek için grup yönetimi ilkelerini bilir ve uygular.
8 69058 Türkiye’de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatları hakkında detaylı bilgiye sahip olur ve bu bilgileri kullanarak değerlendirme yapar.
9 69050 Türkiye’nin sahip olduğu soyut ve somut eserleri koruma bilincine sahip olur.
10 69051 Turizm alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular.
11 69057 Turizm Rehberliği ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Çıktısı
1 3 2 4 4 5 3 3 3 3 4 3
2 3 2 4 4 5 3 3 3 3 4 3
3 3 2 4 4 5 3 3 3 3 4 3
4 3 2 4 4 5 3 3 3 3 4 3
5 3 2 4 4 5 3 3 3 3 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek