Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Yıl | Dönem | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FBETZ | Tez | 927001 | 2 | 3 | 30 |
Dersin Amacı
Dersin İçeriği
# | Etkinlikler | Adet | Yuzde Katkısı | Yarıyıl İci Etkinlik | Yıl Sonu Etkinlik |
---|---|---|---|---|---|
90 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 1 | 40 | ||
91 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 1 | 60 | ||
5 | Derse Katılım | 14 | 50 | 1 | |
11 | Soru-Yanıt | 14 | 25 | 1 | |
28 | Makale Kritik Etme | 14 | 25 | 1 | |
38 | Rapor Hazırlama | 1 | 60 | 1 | |
39 | Rapor Sunma | 1 | 40 | 1 |
# | Etkinlikler | Adet | Süresi(saat) | Toplam İş Yükü(saat) |
---|---|---|---|---|
2 | Final Sınavı | 10 | 37 | 370 |
21 | Rapor Sunma | 10 | 38 | 380 |
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuar | Ders Notları |
---|---|---|---|---|
1 | Proje hazırlamanın önemi. | |||
2 | Yapılmış tezler üzerine analizler | |||
3 | Proje geliştirme. Tasarım sorunları. | |||
4 | Proje alanları hakkında bilgilendirme. Konu seçimi. | |||
5 | Araştırma yöntemlerinin belirlenmesi. Kaynak araştırması | |||
6 | Araştırma yöntemlerinin belirlenmesi. Kaynak araştırması | |||
7 | Araştırma yöntemlerinin belirlenmesi. Kaynak araştırması | |||
8 | Tez önerisi dosyası hazırlama | |||
9 | Tez önerisi dosyası hazırlama | |||
10 | Tez önerisinde biçimsel koşullar | |||
11 | Tez önerisinde içerik koşulları nelerdir | |||
12 | Tez önerisinde içerik ile ilgili çalışmalar | |||
13 | Tez uygulama süreci. Danışman ile çalışma koşulları. | |||
14 | Tez öneri değerlendirmeleri |
# | Öğrenme Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 1810210 | kendi araştırma konusu ile ilişkili bilgi birikimi oluşturabilecek |
2 | 1810211 | gerekli araştırma ve yazma becerilerini uygulayabilecek |
3 | 1810212 | kendi çalışmalarını yeterli düzeyde değerlendirebilecek |
4 | 1810213 | kendi araştırma konusunu sözlü bir şekilde sunabilecek |
# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 74700 | Improving and investigating the depth of knowledge and expertise in Food Engineering based on the qualifications of undergraduate programme in food engineering or different area. |
2 | 74701 | Gaining the ability to use the computer softwares in the required field along with using information and communication technologies at an advanced level. |
3 | 76213 | Defining the Engineering problems, their formulating and solving. |
4 | 76214 | Understanding the interaction between the disciplines related to Food Engineering field, creating new informations and solving the problems expertising needed by means of scientific research methods |
5 | 76215 | Gaining the ability to apply the therotical and practical knowlegde in the specialized area of food engineering. |