Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GTP128 Laboratuar Teknikleri-I 927001 1 2 3

Dersin Amacı

Laboratuvarda güvenli çalışma ortamı sağlamak ve Laboratuar temel analiz tekniklerini uygulamak.

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr. Gör. Alime CENGİZ

Ön Koşul Dersleri

YOK

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

GAMLI, Ö. F. Laboratuvar Teknikleri ve Gıda Analizleri. 2016.

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Staj Durumu

YOK

Dersin İçeriği

Kişisel Güvenlik Önlemleri, Laboratuvar Genel Güvenlik Önlemleri. Laboratuvar Genel Güvenlik Önlemleri. Kimyasal Maddelerle Güvenli Çalışma, Analiz Öncesi Hazırlıklar, Analiz Öncesi Hazırlıklar, Laboratuvarda kullanılan malzemeler, Laboratuvarda kullanılan kimyasallar, Laboratuvarda kullanılan alet- ekipmanlar ,Yüzde Çözelti, Molar Çözelti, Normal Çözelti, Faktör Hesaplama.

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 1 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 1 60
1 Ara Sınav 1 100 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 2 2
2 Final Sınavı 1 2 2
3 Bütünleme Sınavı 1 2 2
5 Derse Katılım 8 5 40
7 Laboratuvar 5 4 20
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 3 3
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 3 6

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 1 Kişisel Güvenlik Önlemleri, Laboratuar Genel Güvenlik Önlemleri LaboratuarTeknikleriveTemelUygulamalar.pdf
2 Laboratuar Genel Güvenlik Önlemleri
3 Laboratuar Genel Güvenlik Önlemleri
4 Kimyasal Maddelerle Güvenli Çalışma, Analiz Öncesi Hazırlıklar
5 Laboratuarda kullanılan malzemeler
6 Laboratuarda kullanılan kimyasallar
7 Laboratuarda kullanılan alet- ekipmanlar
8 Ara sınav
9 Yüzde Çözelti
10 Yüzde Çözelti
11 Molar Çözelti
12 Molar Çözelti
13 Gıdalarda temel analizler
14 Gıdalarda temel analizler
15 Final

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1296244 1 Kişisel güvenlik önlemlerini bilir ve uygular.
2 1296245 2 Laboratuar genel güvenlik önlemlerini bilir ve uygular.
3 1296246 3 Kimyasal maddelerle güvenli çalışmayı bilir ve uygular.

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 69240 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
2 69241 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
3 69242 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
4 69232 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
5 69233 Gıda endüstrisinde kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
6 69234 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
7 69235 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
8 69236 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
9 69237 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
10 69238 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
11 69239 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Çıktısı
1 1 2 2 5 3 3 1 2 1 1 3
2 1 4 3 5 5 4 1 2 1 1 4
3 1 5 2 5 5 4 1 1 1 1 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek