Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GTP254 İş Yeri Uygulaması 927003 2 4 20

Dersin Amacı

Öğrencinin eğitim aldığı alanda saha deneyimini arttırmak

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr. Gör. Alime CENGİZ

Ön Koşul Dersleri

Yok

Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Staj Durumu

Yok

Dersin İçeriği

Protokol ile belirlenen işletmelerde iş yeri eğitmeni eşliğinde saha eğitimi alır

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 0 60
54 Ev Ödevi 0 100 1
51 Sözlü Sınav 0 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
6 Uygulama/Pratik 14 8 112
11 Soru-Yanıt 14 8 112
17 Alan Çalışması 14 8 112
20 Rapor Hazırlama 14 4 56
21 Rapor Sunma 14 4 56
48 Sözlü Sınav 14 4 56

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Alanında saha eğitimi
2 Alanında saha eğitimi
3 Alanında saha eğitimi
4 Alanında saha eğitimi
5 Alanında saha eğitimi
6 Alanında saha eğitimi
7 Alanında saha eğitimi
8 Alanında saha eğitimi
9 Alanında saha eğitimi
10 Alanında saha eğitimi
11 Alanında saha eğitimi
12 Alanında saha eğitimi
13 Alanında saha eğitimi
14 Alanında saha eğitimi
15
16

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1282276 İş tecrübesi kazanır
2 1282277 Alanıyla ilgili saha deneyimine sahip olur

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 69240 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
2 69241 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
3 69242 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
4 69232 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
5 69233 Gıda endüstrisinde kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
6 69234 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
7 69235 Gıdalarda temel işlemleri yapar.
8 69236 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
9 69237 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
10 69238 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
11 69239 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Çıktısı
1 3 2 5 3 4 3 3 4 4 3 4
2 3 2 5 3 4 3 3 4 4 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek