Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GKK153 Matematik 927001 1 1 4

Dersin Amacı

Öğrenciye, mesleği için gerekli olan matematik bilgi ve becerilerini işine uygulayabilme yeterliği kazandırmak.

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr.Gör. Saime Şeyma DANAYİYEN

Ön Koşul Dersleri

Yok

Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ders notları

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Staj Durumu

Yok

Dersin İçeriği

Kümeler, sayılar, ondaslıklı kesirler, karmaşık sayıların karmaşık düzlem ile ilgili temel işlemleri, karmeşık sayıların kutupsal koordinatları ile ilgili temel işlemleri, cebirsel işlemler, polinom ve özdeşlikler, oran ve orantı, denklemler, eşitsizlikler, hata analizi, lineer denklem sistemleri, eğri uydurma, interpolasyon, temel dizi işlemleri, aritmetik ve geometrik dizi işlemleri, temel fonksiyonlar, fonksiyon çeşitleri, logaritma.

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 0 60
1 Ara Sınav 1 60 1
4 Quiz 1 20 1
6 Uygulama/Pratik 1 20 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 2 2
2 Final Sınavı 1 2 2
29 Bireysel Çalışma 13 3 39
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 13 2 26
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 13 2 26
54 Ev Ödevi 1 2 2

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 kümeler KÜMELER.docx
2 sayılar ondalıklı sayılar SAYILAR.docx
3 Karmaşık sayılar, karmaşık düzlem ile ilgili temel işlemler KARMAŞIK SAYILAR.docx
4 Karmaşık sayılar, kutupsal koordinatları ile ilgili temel işlemler KARMAŞIK SAYILAR.docx
5 cebirsel işlemler CEBİR.docx
6 polinom ve özdeşlikler polinom ve özdeşlikler.docx
7 oran orantı denklemler ORAN VE ORANTI.docx
8 Denklemler, Eşitsizlikler CEBİR.docx
9 Hata analizi, Lineer denklem sistemleri DENKLEM SİSTEMİ.docx
10 ARA SINAV
11 Eğri uydurma, interpolasyon DİZİLER.docx
12 temel dizi işlemleri, aritmetik ve geometrik dizi işlemleri diziler-seriler.docx
13 fonksiyon çeşitleri, üstel fonksiyonlar FONKSİYONLAR.docx
14 Logaritma LOGARİTMA.docx
15

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1490623 Mesleğinde denklem ve eşitsizlikler ile ilgili uygulamaları yapmak.
2 1490624 Mesleğinde cebirsel uygulamaları yapmak.
3 1490625 Mesleğinde üstel fonksiyonlar ve logaritma ile ilgili uygulamaları yapmak.
4 1490626 Mesleğinde sayısal analiz ile ilgili uygulamaları yapmak.

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 76920 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
2 76921 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
3 76922 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
4 76923 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
5 76924 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
6 76925 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojisini bilir.
7 76926 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.
8 76927 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
9 76928 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
10 76929 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
11 76930 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
12 76931 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
13 76932 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
14 76935 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir..
15 76934 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
16 76936 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
17 76937 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
18 76938 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
19 76945 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
20 76939 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
21 76940 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
22 76941 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
23 76942 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
24 76946 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
25 76943 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.
26 76944 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Öğrenme Çıktısı
1 2 2 2 2
2 2 1 2 1
3 1 1
4 4 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek