Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GKK153 Matematik 927001 1 1 4

Dersin Amacı

Öğrenciye, mesleği için gerekli olan matematik bilgi ve becerilerini işine uygulayabilme yeterliği kazandırmak.

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr.Gör. Saime Şeyma DANAYİYEN

Ön Koşul Dersleri

Yok

Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ders notları

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Staj Durumu

Yok

Dersin İçeriği

Kümeler, sayılar, ondaslıklı kesirler, karmaşık sayıların karmaşık düzlem ile ilgili temel işlemleri, karmeşık sayıların kutupsal koordinatları ile ilgili temel işlemleri, cebirsel işlemler, polinom ve özdeşlikler, oran ve orantı, denklemler, eşitsizlikler, hata analizi, lineer denklem sistemleri, eğri uydurma, interpolasyon, temel dizi işlemleri, aritmetik ve geometrik dizi işlemleri, temel fonksiyonlar, fonksiyon çeşitleri, logaritma.

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 0 60
1 Ara Sınav 1 60 1
4 Quiz 1 20 1
6 Uygulama/Pratik 1 20 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 2 2
2 Final Sınavı 1 2 2
29 Bireysel Çalışma 13 3 39
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 13 2 26
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 13 2 26
54 Ev Ödevi 1 2 2

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 kümeler KÜMELER.docx
2 sayılar ondalıklı sayılar SAYILAR.docx
3 Karmaşık sayılar, karmaşık düzlem ile ilgili temel işlemler KARMAŞIK SAYILAR.docx
4 Karmaşık sayılar, kutupsal koordinatları ile ilgili temel işlemler KARMAŞIK SAYILAR.docx
5 cebirsel işlemler CEBİR.docx
6 polinom ve özdeşlikler polinom ve özdeşlikler.docx
7 oran orantı denklemler ORAN VE ORANTI.docx
8 Denklemler, Eşitsizlikler CEBİR.docx
9 Hata analizi, Lineer denklem sistemleri DENKLEM SİSTEMİ.docx
10 ARA SINAV
11 Eğri uydurma, interpolasyon DİZİLER.docx
12 temel dizi işlemleri, aritmetik ve geometrik dizi işlemleri diziler-seriler.docx
13 fonksiyon çeşitleri, üstel fonksiyonlar FONKSİYONLAR.docx
14 Logaritma LOGARİTMA.docx
15

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1269500 Mesleğinde denklem ve eşitsizlikler ile ilgili uygulamaları yapmak.
2 1269501 Mesleğinde cebirsel uygulamaları yapmak.
3 1269502 Mesleğinde üstel fonksiyonlar ve logaritma ile ilgili uygulamaları yapmak.
4 1269503 Mesleğinde sayısal analiz ile ilgili uygulamaları yapmak.

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 69205 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
2 69206 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
3 69207 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
4 69208 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
5 69209 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
6 69210 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojisini bilir.
7 69211 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.
8 69212 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
9 69213 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
10 69214 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
11 69215 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
12 69216 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
13 69217 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
14 69220 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir..
15 69219 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
16 69221 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
17 69222 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
18 69223 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
19 69230 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
20 69224 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
21 69225 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
22 69226 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
23 69227 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
24 69231 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
25 69228 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.
26 69229 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Öğrenme Çıktısı
1 2 2 2 2
2 2 1 2 1
3 1 1
4 4 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek