Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Yıl Dönem AKTS
GKK156 Enstrumantal Analiz 927001 1 2 4

Dersin Amacı

Öğrencilerin enstrumantal cihazların özellikleri ve kullanımları hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanır.

Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Dr. Öğr. Üyesi Behice Yavuz Erdoğan

Ön Koşul Dersleri

Yok

Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ders kitapları ve diğer kaynaklar

Staj Durumu

Yok

Dersin İçeriği

Spektroskopinin temel ilkeleri, spektroskopide kullanılan cihazlar, UV ve görünür bölge absorpsiyon spektroskopisi, infrared spektroskopisi, moleküler floresans spektroskopisi, atomik spektroskopi ( atomik absorpsiyon spektroskopisi , atomik emisyon spektroskopisi ve atomik floresans spektroskopisi ), kromatografi. Lab: ders konuları ile ilgili deneyler.

Değerlendirme

# Etkinlikler Adet Yuzde Katkısı Yarıyıl İci Etkinlik Yıl Sonu Etkinlik
90 Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0 40
91 Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 0 60
1 Ara Sınav 1 60 1
54 Ev Ödevi 5 40 1
2 Final Sınavı 1 100 1

Ders İş Yükü Verisi

# Etkinlikler Adet Süresi(saat) Toplam İş Yükü(saat)
1 Ara Sınav 1 2 2
2 Final Sınavı 1 2 2
32 Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 12 12
33 Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 12 12
47 Laboratuvar Sınavı 12 6 72

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Enstrumantal Analiz Enstrumantal Analiz.pdf
2 Enstrumantal Analiz Enstrumantal Analiz.pdf
3 Spektroskopik Yöntemler Spektroskopik Yöntemler.pdf
4 spektroskopide kullanılan cihazlar, . Spektroskopik Yöntemler.pdf
5 Refraktometri , Polarimetri, Difraktometri, Nefolametri ve Türbidimetri Refraktometri , Polarimetri, Difraktometri, Nefolametri ve Türbidimetri.pdf
6 Refraktometri , Polarimetri, Difraktometri, Nefolametri ve Türbidimetri Refraktometri , Polarimetri, Difraktometri, Nefolametri ve Türbidimetri.pdf
7 Refraktometri , Polarimetri, Difraktometri, Nefolametri ve Türbidimetri Refraktometri , Polarimetri, Difraktometri, Nefolametri ve Türbidimetri.pdf
8 Kromatografi kromatografi 1.pdf
9 Arasınav
10 Kromatografi kromatografi 2.pdf
11 Kromatografi kromatografi 2.pdf
12 Kromatografi kromatografi 3.pdf
13 Kromatografi kromatografi sunumu 4.pdf
14 Potansiyometri potansiyometri.pdf
15
16

Dersin Öğrenme Çıktıları

# Öğrenme Çıktı Id Açıklama
1 1495711 Spektroskopiyi bilir
2 1495712 Kromatografiyi bilir.

Bölüm Program Çıktıları

# Program Çıktı Id Açıklama
1 76920 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
2 76921 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
3 76922 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
4 76923 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir.
5 76924 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
6 76925 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojisini bilir.
7 76926 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.
8 76927 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
9 76928 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
10 76929 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
11 76930 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
12 76931 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
13 76932 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
14 76935 Gıda laboratuvarlarında kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir..
15 76934 Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir.
16 76936 Gıdalarda genel analiz yöntemlerini uygulayıp, yorumlar.
17 76937 Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir.
18 76938 Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar.
19 76945 Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur.
20 76939 Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular.
21 76940 Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir.
22 76941 İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir.
23 76942 Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur.
24 76946 İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
25 76943 Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir.
26 76944 Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olur.

Ögrenme Çıktı Matrisi

Program Çıktısı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Öğrenme Çıktısı
1 4 4
2 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek