Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Yıl | Dönem | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GDP155 | Genel Mikrobiyoloji | 927001 | 1 | 1 | 5 |
Dersin Amacı
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Diğer Hususlar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
# | Etkinlikler | Adet | Yuzde Katkısı | Yarıyıl İci Etkinlik | Yıl Sonu Etkinlik |
---|---|---|---|---|---|
90 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 0 | 40 | ||
91 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 0 | 60 | ||
1 | Ara Sınav | 1 | 50 | 1 | |
4 | Quiz | 2 | 10 | 1 | |
47 | Laboratuvar Sınavı | 1 | 30 | 1 | |
54 | Ev Ödevi | 1 | 10 | 1 | |
2 | Final Sınavı | 1 | 100 | 1 |
# | Etkinlikler | Adet | Süresi(saat) | Toplam İş Yükü(saat) |
---|---|---|---|---|
1 | Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
4 | Quiz | 1 | 1 | 1 |
5 | Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
7 | Laboratuvar | 15 | 2 | 30 |
32 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 6 | 5 | 30 |
33 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 4 | 32 |
54 | Ev Ödevi | 2 | 3 | 6 |
# | Öğrenme Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 1492007 | İnternet ortamında iletişim kurar. |
2 | 1492010 | İnternet ortamında iş başvurusu yapar. |
3 | 1492008 | Sayısal verileri düzenler. |
4 | 1492009 | Hazır şablon ile tanıtım materyali hazırlar. |
5 | 1501812 | Mikrobiyolojik numune alır. |
6 | 1501813 | Mikrobiyolojik analizler için hazırlık yapar |
7 | 1501814 | Kültür elde eder. |
8 | 1501815 | Mikrobiyolojik kültür saflaştırır. |
9 | 1501816 | Mikroskobik inceleme yapar. |
# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 76977 | İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur. |
2 | 73450 | Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir. |
3 | 73451 | Gıdalarda temel işlemleri yapar. |
4 | 73452 | Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular. |
5 | 73453 | Gıda endüstrisinde kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir. |
6 | 73454 | Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar. |
7 | 73455 | Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojisini bilir. |
8 | 73456 | Bitkisel yağ üretim teknolojisi ve kontrol işlemlerini bilir. |
9 | 73457 | Alkollü ve alkolsüz içecekler üretimindeki kontrol işlemlerini yapar. |
10 | 73458 | Özel gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir. |
11 | 73459 | Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir. |
12 | 73460 | Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir. |
13 | 73461 | Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur. |
14 | 73462 | İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir. |
15 | 73463 | Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur. |
16 | 73436 | Gıdaların kimyasal özelliklerini bilir. |
17 | 73437 | Gıda endüstrisinde kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini bilir. |
18 | 73438 | Gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojisini bilir. |
19 | 73443 | Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilir. |
20 | 73439 | Gıdaların mikrobiyolojik özelliklerini bilir ve analizlerini yapar. |
21 | 73449 | Çevre ve insan sağlığını korumak için gerekli bilince sahip olur. |
22 | 73440 | Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve uygular. |
23 | 73441 | Gıdalarda temel işlemleri yapar. |
24 | 73442 | Kalite yönetim sistemlerini uygulamayı bilir. |
25 | 73444 | İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirir. |
26 | 73445 | Mesleki alanda sosyal sorumluluk ve etik değerler bilincine sahip olur. |
27 | 73446 | Özel gıda ürünlerini işleme ve kontrol teknolojini bilir. |
28 | 73447 | Alkollü ve alkolsüz içecekler üretimindeki kontrol işlemlerini yapar. |
29 | 73448 | Bitkisel yağ üretim teknolojisi ve kontrol işlemlerini bilir. |