Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Yıl | Dönem | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FBUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | 927001 | 3 | 5 | 0 |
Dersin Amacı
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Diğer Hususlar
Staj Durumu
Dersin İçeriği
# | Etkinlikler | Adet | Yuzde Katkısı | Yarıyıl İci Etkinlik | Yıl Sonu Etkinlik |
---|---|---|---|---|---|
90 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 1 | 40 | ||
91 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 1 | 60 | ||
17 | Alan Çalışması | 1 | 100 | 1 | |
43 | Proje Tasarımı/Yönetimi | 1 | 100 | 1 |
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuar | Ders Notları |
---|---|---|---|---|
1 | Giriş-Araştırma kavramı | |||
2 | Bilimsel araştırmanın önemi ve hipotez kavramı | |||
3 | Oluşturulan hipotez konusuna ilişkin kaynak ve literatür inceleme | |||
4 | Tarama yapılan literatür listesini dizinleme ve inceleme metodu | |||
5 | Araştırma materyali nedir? | |||
6 | Metot kavramı ve araştırma metodunu oluşturma | |||
7 | Deneme planı oluşturma | |||
8 | Laboratuvar ve arazi denemeleri için uygulama, alanı tanıma | |||
9 | Deneme yürütme ilkeleri | |||
10 | Veri girişleri | |||
11 | Verilerin analizi, istatistik metotlara kısa bakış | |||
12 | Verilerin değerlendirilmesi ve yorumlanması | |||
13 | Hipotezin değerlendirilmesi | |||
14 | Tartışma bölümünün oluşturulması, araştırmadan sonuç çıkarma | |||
15 | ||||
16 |
# | Öğrenme Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
122275 | 1799173 | Araştırma kavramını tanıtmak |
122276 | 1799174 | Araştırma türlerini kavratmak, hipotez oluşturma |
122277 | 1799168 | Konu ve literatür tarama |
122278 | 1799169 | Deney planı ve deney yapma |
122279 | 1799170 | Sonuçların analizi |
122280 | 1799171 | Veri değerlendirme ve yorumlama becerisi kazandırma |
122281 | 1799172 | Tartışma ve araştırmadan sonuç çıkarma becerisi kazandırma |
# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 74700 | Improving and investigating the depth of knowledge and expertise in Food Engineering based on the qualifications of undergraduate programme in food engineering or different area. |
2 | 74701 | Gaining the ability to use the computer softwares in the required field along with using information and communication technologies at an advanced level. |
3 | 76213 | Defining the Engineering problems, their formulating and solving. |
4 | 76214 | Understanding the interaction between the disciplines related to Food Engineering field, creating new informations and solving the problems expertising needed by means of scientific research methods |
5 | 76215 | Gaining the ability to apply the therotical and practical knowlegde in the specialized area of food engineering. |