# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 78320 | Alanına ilgili olarak guncellenen her turlu bilgiyi (bilimsel bilgi, mevzuat, vb) takip eder, kullanır ve gerektiginde degistirme yeterliligine sahiptir. Yasam boyu ogrenmeyi ilke edinir ve arastırmaya dayalı bilginin en önemli kazanım olduğunun bilincine sahiptir. |
2 | 78321 | Alanına ilgili bilinen/ yeni tanımlanan sorunlara cozum olusturma amacıyla gerektiginde disiplinler arası alanda bir arastırma projesi planlayarak, ekip olusturur, ekip bilinci icerisinde proje yurutur ve sonuclandırır. |
3 | 78322 | Egitim aldıgı alanda edindigi uzmanlık duzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak, alana ozgun laboratuvar, klinik ve benzeri becerileri ustalasmıs duzeyde gerceklestirir ve alana ilgili sorunlarda cozum olusturabilme becerisine sahiptir. |
4 | 78323 | Uzmanlık alanına yonelik guncel literatürleri takip eder, yorumlar ve etkili bir sekilde pratige aktarabilir |
5 | 78319 | Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması asamalarında toplumsal, bilimsel, kulturel ve etik degerleri gozeterek denetler ve bu degerleri ogretir. |
6 | 78324 | Alanının iliskili oldugu disiplinler arası etkilesimi kavrar; yeni ve karmasık fikirleri analiz, sentez ve degerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak ozgun sonuclara ulasır. |
- 1.
- Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak alanındaki güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirebilme, derinleştirebilme ve alanına yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşabilme.
- 2.
- Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşabilme.
- 1.
- Alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilme ve kullanabilme.
- 2.
- Alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştirebilme ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilme, özgün bir konuyu araştırabilme, kavrayabilme, tasarlayabilme, uyarlayabilme ve uygulayabilme.
- 3.
- Yeni ve karmaşık düşüncelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapabilme.
- 4.
- Alanı ile ilgili çalışmalarda araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanmış olma.
- 1.
- Alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştiren ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayan özgün bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirerek alanındaki ilerlemeye katkıda bulanabilme.
- 2.
- Alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi ulusal ve/veya uluslar arası hakemli dergilerde yayınlayarak ve/veya özgün bir yapıt üreterek ya da yorumlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletebilme.
- 3.
- Özgün ve disiplinlerarası sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme.
- 1.
- Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak alanı ile ilgili yeni düşünce ve yöntemler geliştirebilme.
- 1.
- Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceleyebilme, geliştirebilme ve gerektiğinde değiştirmeye yönelik eylemleri yönetebilme.
- 2.
- Uzman kişiler ile alanındaki konuların tartışılmasında özgün görüşlerini savunabilme ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurabilme.
- 3.
- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyi'nde kullanarak ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurabilme ve tartışabilme.
- 1.
- Alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri tanıtarak, yaşadığı toplumun bilgi toplumu olma ve bunu sürdürebilme sürecine katkıda bulunabilme.
- 2.
- Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak işlevsel etkileşim kurabilme.
- 3.
- Alanı ile ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunabilme ve bu değerlerin gelişimini destekleyebilme.
TYYÇ | Program Çıktıları | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||
BİLGİ | 1 | ||||||
2 | |||||||
BECERİ | 1 | ||||||
2 | |||||||
3 | |||||||
4 | |||||||
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği ) | 1 | ||||||
2 | |||||||
3 | |||||||
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği ) | 1 | ||||||
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik ) | 1 | ||||||
2 | |||||||
3 | |||||||
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik ) | 1 | ||||||
2 | |||||||
3 |
Yıl: 1, Dönem: 1 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SBE- | Seçmeli 1 | SDG | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 1, Dönem: 2 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBE-2 | Seçmeli Dersler | SDG | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
SBESDR | Seminer | Zorunlu | 0 | 4 | 0 | 0 | 0 |
Yıl: 2, Dönem: 3 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 2, Dönem: 4 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 3, Dönem: 5 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 3, Dönem: 6 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 4, Dönem: 7 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 4, Dönem: 8 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 5, Dönem: 10 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 5, Dönem: 9 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 6, Dönem: 11 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 6, Dönem: 12 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 1, Dönem: 1 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | T | U | L | Kredi | AKTS | |
VSH701 | Sucul Canlılarda Yaşam ve Çevre | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH702 | Balık ve Diğer Sucul Canlıların Anatomi ve Fizyolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH703 | Balık Hastalıklarında Örnek Alma, Saptama Teknikleri ve Nekropsi Yöntemleri | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH704 | Sucul Canlılarda Patolojiye Giriş | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH705 | Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar Patolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH706 | Balıklarda Viral Hastalıklar Patolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH707 | Balıklarda Paraziter Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH708 | Balıklarda Toksik ve Metabolik Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH709 | Balıklarda Beslenme Hastalıkları Patolojisi | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH710 | Temel Mikrobiyoloji | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH711 | Balıkların Bakteriyel Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 0 | |
VSH712 | Balıklarda Görülen Mantar Enfeksiyonları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH713 | Balık Hastalıkları ve Epidemiyolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH714 | İmmünoloji, Aşılar ve Balıklarda Aşılama Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH715 | Bakteriyel İzolasyon ve Serolojik İdentifikasyon Yöntemleri | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH716 | Balıkların Genel Parazitolojik Muayenesi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH717 | Balık Parazitlerinin Toplanması, Boyanması, Tanısı ve Saklanması | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH718 | Kültür Balıklarının Protozoon Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH719 | Kültür Balıklarının Helmint Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH720 | Kültür Balıklarının Arthropod Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH721 | Zoonoz Balık Parazitleri | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH722 | Akvaryum Balıklarının Parazit Hastalıkları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH723 | Deniz Memelileri ve Diğer Sucul Canlıların Parazitleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH724 | Balık Parazitlerinde Moleküler Tanı Yöntemleri | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH725 | Balık Parazitlerinde İmmunoloji ve Aşılama | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH726 | Deniz Ürünü Kaynaklı Toksinler ve Analiz Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH729 | Balık ve Diğer Sucul Canlılarda Gıda Mikrobiyolojisi | 3 | 2 | 0 | 4 | 6 | |
VSH730 | Su Ürünleri Muayene Metodları ve Gıda Kimyası | 3 | 2 | 0 | 4 | 6 | |
VSH731 | Balık ve Diğer Sucul Canlıların Et Bilimi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH732 | Su Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH733 | Su Ürünleri Teknolojisinde Kullanılan Katkı Maddeleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH735 | Balık Besleme Prensipleri ve Beslenme Hastalıkları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH736 | Çipura ve Levrek Balığı Yetiştiriciliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH737 | Alabalık Yetiştiriciliği | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH738 | Sazan Yetiştiriciliği | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
Yıl: 1, Dönem: 2 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | T | U | L | Kredi | AKTS | |
VSH701 | Sucul Canlılarda Yaşam ve Çevre | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH702 | Balık ve Diğer Sucul Canlıların Anatomi ve Fizyolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH703 | Balık Hastalıklarında Örnek Alma, Saptama Teknikleri ve Nekropsi Yöntemleri | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH704 | Sucul Canlılarda Patolojiye Giriş | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH705 | Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar Patolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH706 | Balıklarda Viral Hastalıklar Patolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH707 | Balıklarda Paraziter Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH708 | Balıklarda Toksik ve Metabolik Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH709 | Balıklarda Beslenme Hastalıkları Patolojisi | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH710 | Temel Mikrobiyoloji | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH711 | Balıkların Bakteriyel Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH712 | Balıklarda Görülen Mantar Enfeksiyonları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH713 | Balık Hastalıkları ve Epidemiyolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH714 | İmmünoloji, Aşılar ve Balıklarda Aşılama Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH715 | Bakteriyel İzolasyon ve Serolojik İdentifikasyon Yöntemleri | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH716 | Balıkların Genel Parazitolojik Muayenesi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH717 | Balık Parazitlerinin Toplanması, Boyanması, Tanısı ve Saklanması | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH718 | Kültür Balıklarının Protozoon Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH719 | Kültür Balıklarının Helmint Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH720 | Kültür Balıklarının Arthropod Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH721 | Zoonoz Balık Parazitleri | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH722 | Akvaryum Balıklarının Parazit Hastalıkları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH723 | Deniz Memelileri ve Diğer Sucul Canlıların Parazitleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH724 | Balık Parazitlerinde Moleküler Tanı Yöntemleri | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH725 | Balık Parazitlerinde İmmunoloji ve Aşılama | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH726 | Deniz Ürünü Kaynaklı Toksinler ve Analiz Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH727 | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi | 3 | 2 | 0 | 4 | 6 | |
VSH728 | Su Kalitesi ve Kirletici Nedenleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH729 | Balık ve Diğer Sucul Canlılarda Gıda Mikrobiyolojisi | 3 | 2 | 0 | 4 | 6 | |
VSH730 | Su Ürünleri Muayene Metodları ve Gıda Kimyası | 3 | 2 | 0 | 4 | 6 | |
VSH731 | Balık ve Diğer Sucul Canlıların Et Bilimi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH732 | Su Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH733 | Su Ürünleri Teknolojisinde Kullanılan Katkı Maddeleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH734 | Gıda ve Su Ürünleri Kaynaklı Patojenler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH735 | Balık Besleme Prensipleri ve Beslenme Hastalıkları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH736 | Çipura ve Levrek Balığı Yetiştiriciliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH737 | Alabalık Yetiştiriciliği | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH738 | Sazan Yetiştiriciliği | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH739 | Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |