Kuruluş
Kazanılan Derece
Kabul ve Kayıt Koşulları
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Program Profili
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Üst Derece Programlarına Geçiş
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Bölüm Olanakları
# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 66913 | Zootekni Bölümünde üç ana bilim dalında teorik ve pratik bilgi düzeyine sahip olur. |
2 | 66923 | Zootekni bölümünün seçilen uzmanlık alanında gerekli yetenek ve bilgi düzeyine erişir. |
3 | 66914 | Zootekni alanında gelişmiş problem planlama ve yürütme becerisine ulaşır. |
4 | 66922 | Değişen ekonomik ve toplumsal koşullara göre hayvancılık işletmelerinin üretim yapısına ait düzenlemeleri yapacak yeteneği kazanır. |
5 | 66915 | Hayvancılıkta sevk ve idare yeteneği kazanır. |
6 | 66916 | Tez hazırlama kabiliyeti edinir. |
7 | 66917 | Sözlü sunum yeteneği gelişir. |
8 | 66918 | Tarımsal üretimin diğer kolları ile birlikte özellikle hayvancılık konularında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanma, sorunların çözümünde bireysel ve disiplinler arası çalışmaları planlama ve yürütme yeteneği kazanır. |
9 | 66919 | Üreticilerle iletişim yeteneğine ulaşır. |
10 | 66920 | Hayvansal üretimde genetik, ıslah, biyoteknoloji, yetiştirme, besleme, muhafaza, hayvan sağlığı, sürü sevk-idaresi, hayvancılıkta elde edilen verilerin analizi ve değerlendirilmesi ile pazarlama gibi konularda temel bilgi-beceriler kazanır |
11 | 66921 | Alanı ile ilgili konuları takip edebilecek düzeyde yabancı dil kullanma becerisine sahip olur. |
- 1.
- Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme.
- 2.
- Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme.
- 1.
- Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme.
- 2.
- Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlayabilme ve yeni bilgiler oluşturabilme
- 3.
- Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme.
- 1.
- Alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme.
- 2.
- Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve sorumluluk alarak çözüm üretebilme.
- 3.
- Alanı ile ilgili sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme.
- 1.
- Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme.
- 1.
- Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilme
- 2.
- Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla incelemeyebilme, geliştirebilme ve gerektiğinde değiştirmek üzere harekete geçebilme.
- 3.
- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyi'nde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilme.
- 4.
- Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme.
- 1.
- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetleyebilme ve bu değerleri öğretebilme.
- 2.
- Alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilme ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilme
- 3.
- Alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilme.
TYYÇ | Program Çıktıları | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
BİLGİ | 1 | |||||||||||
2 | ||||||||||||
BECERİ | 1 | |||||||||||
2 | ||||||||||||
3 | ||||||||||||
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği ) | 1 | |||||||||||
2 | ||||||||||||
3 | ||||||||||||
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği ) | 1 | |||||||||||
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik ) | 1 | |||||||||||
2 | ||||||||||||
3 | ||||||||||||
4 | ||||||||||||
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik ) | 1 | |||||||||||
2 | ||||||||||||
3 |
Yıl: 1, Dönem: 1 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | T | U | L | Kredi | AKTS | |
ZOT601 | Hayvansal Üretim Planlaması | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT602 | Koyunculukta Yetiştirme Teknikleri ve Islah | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT603 | Yapağı ve Tiftik Üretim Teknolojisi | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT607 | Tavuk Ürünlerinde Kalite ve Kontrol Standartları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT608 | Kanatlılarda Sindirim Fizyolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT609 | Tavuk Ürünleri Değerlendirme ve Muhafazası | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT610 | Yem Kalite Kontrol ve Analiz Teknikleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT611 | Hayvan Beslemede Su ve Su Metabolizması | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT612 | Çiftlik Hayvanlarında Üremenin Denetimi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT613 | Koyun, Kuzu Besiciliği | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT614 | Arı Ekolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT615 | Ördek ve Kaz Yetiştiriciliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT616 | Protein Değerlendirme Sistemleri | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT617 | Hayvan Islahının Genetik ve Teorik Esasları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT618 | Hayvancılık Artıklarının Değerlendirilmesi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT619 | Hayvan Besleme ve Ürün Kalitesi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT620 | Bal Arısı Islah Yöntemleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT621 | Rumen Metabolizması | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT622 | Ana Arı Yetiştirme Tekniği | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT623 | Yumurta Tavuğu Yetiştiriciliği ve Islahı | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT624 | Yem Katkı Maddeleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT625 | Silaj Yapım Tekniği | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT626 | Keçi Yetiştirme Tekniği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT627 | Ruminantlarda Sindirim Fizyolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT628 | Ruminant Beslemede Yeni Gelişmeler | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT629 | Türkiye Hayvancılığını Geliştirme Yolları | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT630 | Et Tavuğu Yetiştiriciliği ve Islahı | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT631 | Sığırlarda Et Üretim Tekn. | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT632 | Ot Kurutma | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT634 | Tavukçulukta İşletme Planlaması | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT635 | Çiftlik Hayvanlarında Üreme Fizyolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT636 | Hindi Yetiştiriciliği | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT637 | Hayvan Beslemede Yan-Atık Ürünler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT638 | Ruminatlarda Alternatif Yem Kaynakları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT639 | Yapay Tohumlama | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT642 | Süt Sığırı Yetiştiriciliği ve Islahı | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT643 | Yem İşleme Metotları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT645 | Hayvan Beslemede Yemleme Sistemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT647 | Hayvan Beslemede Lipidler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT648 | Yemlerde Antibesinsel Faktörler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT649 | Bilgisayar Destekli Yem Formülasyonu | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT650 | Üreme Endokrinolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT652 | Üremede Enzimler | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT657 | Çiftlik Hayvanlarında Denetimli Yetiştirme Sistemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT658 | Yemlerin Sindirilebilirliğini Belirleme Metotları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT659 | Bıldırcın, Hindi, Ördek, Kaz, Sülün ve Kekliklerin Beslenmesi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT660 | Tavukçulukta Organik ve Alternatif Yetiştirme Sistemleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT661 | Hayvan Refahı | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT662 | Buzağı Yetiştirme Teknikleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT663 | Süt Sığırcılığında Verimliği Etkileyen Faktörler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT665 | Arı Ürünleri Üretimi, İşlenme ve Muhafazası | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT669 | Süt Sığırlarında Doğrusal Tanımlama Yöntemleri | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT670 | Manda Yetiştiriciliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT671 | Hayvansal Üretimde Risk Analizleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT672 | Hayvan Beslemede Amino Asitler | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT674 | Regresyon ve Korelasyon Analizi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT675 | Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT677 | Biyolojik Araştırmalarda Matris Uygulamaları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT678 | Tarımsal Araştırmalarda Örnek Büyüklüğünün Belirlenmesi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT680 | Arı Biyolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT681 | Haylaj Yapım Tekniği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT682 | Ruminantlarda Yem Sindirilebilirliği ve Enerji Formülasyonları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT683 | Ruminatlarda Beslenme Davranışları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT686 | Tarımsal Proje Hazırlama | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT691 | Parametrik Olmayan İstatistik Yöntemler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT692 | Süt Sığırlarının Beslenmesi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT697 | Kümes Hayvanları Anatomisi ve Fizyolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
Yıl: 1, Dönem: 2 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | T | U | L | Kredi | AKTS | |
ZOT601 | Hayvansal Üretim Planlaması | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT603 | Yapağı ve Tiftik Üretim Teknolojisi | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT607 | Tavuk Ürünlerinde Kalite ve Kontrol Standartları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT608 | Kanatlılarda Sindirim Fizyolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT609 | Tavuk Ürünleri Değerlendirme ve Muhafazası | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT610 | Yem Kalite Kontrol ve Analiz Teknikleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT611 | Hayvan Beslemede Su ve Su Metabolizması | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT612 | Çiftlik Hayvanlarında Üremenin Denetimi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT614 | Arı Ekolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT615 | Ördek ve Kaz Yetiştiriciliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT616 | Protein Değerlendirme Sistemleri | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT617 | Hayvan Islahının Genetik ve Teorik Esasları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT618 | Hayvancılık Artıklarının Değerlendirilmesi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT619 | Hayvan Besleme ve Ürün Kalitesi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT620 | Bal Arısı Islah Yöntemleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT621 | Rumen Metabolizması | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT622 | Ana Arı Yetiştirme Tekniği | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT623 | Yumurta Tavuğu Yetiştiriciliği ve Islahı | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT624 | Yem Katkı Maddeleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT625 | Silaj Yapım Tekniği | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT626 | Keçi Yetiştirme Tekniği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT627 | Ruminantlarda Sindirim Fizyolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT628 | Ruminant Beslemede Yeni Gelişmeler | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT629 | Türkiye Hayvancılığını Geliştirme Yolları | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT630 | Et Tavuğu Yetiştiriciliği ve Islahı | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT631 | Sığırlarda Et Üretim Tekn. | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT632 | Ot Kurutma | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT634 | Tavukçulukta İşletme Planlaması | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT635 | Çiftlik Hayvanlarında Üreme Fizyolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT636 | Hindi Yetiştiriciliği | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT637 | Hayvan Beslemede Yan-Atık Ürünler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT638 | Ruminatlarda Alternatif Yem Kaynakları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT639 | Yapay Tohumlama | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT642 | Süt Sığırı Yetiştiriciliği ve Islahı | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT643 | Yem İşleme Metotları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT645 | Hayvan Beslemede Yemleme Sistemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT647 | Hayvan Beslemede Lipidler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT648 | Yemlerde Antibesinsel Faktörler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT649 | Bilgisayar Destekli Yem Formülasyonu | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT650 | Üreme Endokrinolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT652 | Üremede Enzimler | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT657 | Çiftlik Hayvanlarında Denetimli Yetiştirme Sistemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT658 | Yemlerin Sindirilebilirliğini Belirleme Metotları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT659 | Bıldırcın, Hindi, Ördek, Kaz, Sülün ve Kekliklerin Beslenmesi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT660 | Tavukçulukta Organik ve Alternatif Yetiştirme Sistemleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT661 | Hayvan Refahı | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT662 | Buzağı Yetiştirme Teknikleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT663 | Süt Sığırcılığında Verimliği Etkileyen Faktörler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT665 | Arı Ürünleri Üretimi, İşlenme ve Muhafazası | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT669 | Süt Sığırlarında Doğrusal Tanımlama Yöntemleri | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT670 | Manda Yetiştiriciliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT671 | Hayvansal Üretimde Risk Analizleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT672 | Hayvan Beslemede Amino Asitler | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT673 | Küçük Baş Hayvanlarda Kayıt Tutma Sistemleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT674 | Regresyon ve Korelasyon Analizi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT675 | Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT677 | Biyolojik Araştırmalarda Matris Uygulamaları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT678 | Tarımsal Araştırmalarda Örnek Büyüklüğünün Belirlenmesi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT680 | Arı Biyolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT681 | Haylaj Yapım Tekniği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
ZOT682 | Ruminantlarda Yem Sindirilebilirliği ve Enerji Formülasyonları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT683 | Ruminatlarda Beslenme Davranışları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT686 | Tarımsal Proje Hazırlama | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT691 | Parametrik Olmayan İstatistik Yöntemler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT692 | Süt Sığırlarının Beslenmesi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
ZOT697 | Kümes Hayvanları Anatomisi ve Fizyolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |