Kuruluş
Kazanılan Derece
Derecenin Düzeyi
Kabul ve Kayıt Koşulları
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Program Profili
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Üst Derece Programlarına Geçiş
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Mezuniyet Koşulları
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Bölüm Olanakları
# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 70638 | Yuksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak Su Urunleri Hastalıkları alanındaki guncel ve ileri duzeydeki bilgileri ozgun dusunce ve/veya arastırma ile uzmanlık duzeyinde gelistirebilme, derinlestirebilme ve alanına yenilik getirecek ozgun tanımlara ulasabilme. |
2 | 70639 | Su urunlerinde alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklasımla degerlendirebilme ve kullanabilme. |
3 | 70640 | Su urunleri alanına yenilik getiren, yeni bir dusunce, yontem, tasarım ve/veya uygulama gelistirebilme ya da bilinen bir dusunce, yontem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilme, ozgun bir konuyu arastırabilme, kavrayabilme, tasarlayabilme, uyarlayabilme ve uygulayabilme. |
4 | 70642 | Alanına ilgili olarak guncellenen her turlu bilgiyi (bilimsel bilgi, mevzuat, vb) takip eder, kullanır ve gerektiginde degistirme yeterliligine sahiptir. Yasam boyu ogrenmeyi ilke edinir ve arastırmaya dayalı bilginin en onemli kazanım oldugunun bilincine sahiptir. |
5 | 70641 | Yeni ve karmasık dusuncelerin elestirel analizini, sentezini ve degerlendirmesini yapabilme. |
6 | 70643 | Alanının iliskili oldugu disiplinler arası etkilesimi kavrar; yeni ve karmasık fikirleri analiz, sentez ve degerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak ozgun sonuclara ulasır. |
- 1.
- Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme.
- 2.
- Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme.
- 1.
- Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme.
- 2.
- Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlayabilme ve yeni bilgiler oluşturabilme
- 3.
- Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme.
- 1.
- Alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme.
- 2.
- Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve sorumluluk alarak çözüm üretebilme.
- 3.
- Alanı ile ilgili sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme.
- 1.
- Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme.
- 1.
- Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilme
- 2.
- Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla incelemeyebilme, geliştirebilme ve gerektiğinde değiştirmek üzere harekete geçebilme.
- 3.
- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyi'nde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilme.
- 4.
- Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme.
- 1.
- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetleyebilme ve bu değerleri öğretebilme.
- 2.
- Alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilme ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilme
- 3.
- Alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilme.
TYYÇ | Program Çıktıları | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||
BİLGİ | 1 | ||||||
2 | |||||||
BECERİ | 1 | ||||||
2 | |||||||
3 | |||||||
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği ) | 1 | ||||||
2 | |||||||
3 | |||||||
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği ) | 1 | ||||||
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik ) | 1 | ||||||
2 | |||||||
3 | |||||||
4 | |||||||
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik ) | 1 | ||||||
2 | |||||||
3 |
Yıl: 1, Dönem: 1 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SBE- | Seçmeli 1 | SDG | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 1, Dönem: 2 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBE. | Seçmeli2 | SDG | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
SBEYL | Seminer | Zorunlu | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 |
Yıl: 2, Dönem: 3 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 2, Dönem: 4 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 3, Dönem: 5 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 3, Dönem: 6 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | Kredi | AKTS |
SAUA100 | Uzmanlık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SBETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
Yıl: 1, Dönem: 1 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | T | U | L | Kredi | AKTS | |
VSH601 | Akuatik Yaşam ve Çevre Etkisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH602 | Balıkların Anatomi ve Fizyolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH603 | Çipura ve Levrek Balığı Yetiştiriciliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH604 | Balık Hastalıklarında Sistematik Muayene Yöntemleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH605 | Balık Hastalıklarında Örnek Alma Saptama Teknikleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH606 | Işık Mikroskopi- Preparat Hazırlama ve Boyama Teknikleri | 3 | 2 | 0 | 4 | 6 | |
VSH607 | İmmunopatoloji ve İleri Tanı Teknikleri | 2 | 4 | 0 | 4 | 6 | |
VSH608 | Balıklarda Patofizyoloji ve Sistematik Patoloji | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH609 | Balık Hastalıkları Patolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH610 | Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar Patolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH611 | Balıklarda Viral Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH612 | Balıklarda Mantar ve Mikotik Hastalıklar Patolojisi | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH613 | Balıklarda Paraziter Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH614 | Balıklarda Toksik ve Metabolik Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH615 | Balıklarda Beslenme Hastalıkları Patolojisi | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH616 | Akvaryum Balıklarında Bakteriyel Hastalıklar Patolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH617 | Akvaryum Balıklarında Viral Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH618 | Akvaryum Balıklarındaki Mantar ve Mikotik Hastalıklar Patolojisi | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH619 | Akvaryum Balıklarındaki Paraziter Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH620 | Diğer Sucul Canlıların Hastalıklar Patolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH621 | Tümörler | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH622 | Histopatolojik Uygulamalar | 0 | 4 | 0 | 2 | 6 | |
VSH623 | Nekropsi Uygulamaları | 0 | 2 | 0 | 1 | 6 | |
VSH624 | Genel Mikrobiyoloji-I | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH625 | Bakteriyel Balık Hastalıkları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH626 | Bakteriyel Hastalıkların Teşhis Yöntemleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH627 | Balık İmmunolojisi | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH628 | Balıklarda Aşılama ve Aşılama Yöntemleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH629 | Epidemiyoloji | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH630 | Mantarlar ve Mikotik Enfeksiyonlar | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH631 | Moleküler İdentifikasyon ve Tiplendirme Yöntemleri | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH632 | Antibiyotiklere Dirençlilik | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH633 | Besiyerleri, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH634 | Bakteri Genetiği | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH635 | Deniz Ürünleri Endüstri Türleri, Ürünler, İşletmesi ve Güvenlik | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH636 | Deniz Ürünlerinin Kalitesi, Güvenliği ve Sağlık | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH637 | Gıda ve Su Ürünleri Kaynaklı Patojenler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH638 | Deniz Ürünü Kaynaklı Toksinler ve Bu Toksinlerin Analiz Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH639 | Deniz Kirliliği Analiz Yöntemleri ve İlgili Uluslararası Sözleşmeler | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH640 | Su Ürünleri İşletme Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH641 | Balıklarda Yaş Tayini Yönetmeliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH642 | Kabuklular | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH643 | Denizel Yumuşakçaları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH644 | Su Kalitesi ve Kriterleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH645 | Çevre ve Su Kirliliği | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH646 | Su Ürünleri Yönetmeliği | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH647 | Balık Besleme ve Yem Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH648 | Gıda Mikrobiyolojisi I | 3 | 2 | 0 | 4 | 6 | |
VSH649 | Gıda Kimyası | 3 | 2 | 0 | 4 | 6 | |
VSH650 | Su Ürünleri Muayene Metotları | 3 | 2 | 0 | 4 | 6 | |
VSH651 | Et Bilimi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH652 | Su Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH653 | Su Ürünleri Teknolojisinde Kullanılan Katkı Maddeleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH654 | Parazitolijeye Giriş ve Temel Kavramlar | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH655 | Genel Parazitoloji | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH656 | Parazitolojik Tanı Yöntemleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH657 | Balık Parazitlerinin Toplanması, Boyanması, Tanısı ve Saklanması | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH658 | Balıkların Genel Parazitolojik Muayenesi | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH659 | Tatlı Su Balıklarının Protozoon Hastalıkları | 3 | 0 | 0 | 3 | 0 | |
VSH660 | Tatlı Su Kültür Balıklarının Helnint Hastalıkları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH661 | Tatlı Su Kültür Balıklarının Artropod Hastalıkları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH662 | Deniz Kültür Balıklarının Protozoon Hastalıkları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH663 | Deniz Kültür Balıklarının Helmint Hastalıkları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH664 | Deniz Kültür Balıklarının Artropod Hastalıkları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH665 | Zoonoz Balık Parazitleri | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH666 | Akvaryum Balıklarının Protozoon Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH667 | Akvaryum Balıklarının Helmint Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH668 | Akvaryum Balıklarının Artropod Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH669 | Deniz Memelilerinin Parazitleri | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH671 | Balık Beslenme Prensipleri ve Beslenme Hastalıkları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH673 | Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
Yıl: 1, Dönem: 2 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | T | U | L | Kredi | AKTS | |
VSH601 | Akuatik Yaşam ve Çevre Etkisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH602 | Balıkların Anatomi ve Fizyolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH603 | Çipura ve Levrek Balığı Yetiştiriciliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH604 | Balık Hastalıklarında Sistematik Muayene Yöntemleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH605 | Balık Hastalıklarında Örnek Alma Saptama Teknikleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH606 | Işık Mikroskopi- Preparat Hazırlama ve Boyama Teknikleri | 3 | 2 | 0 | 4 | 6 | |
VSH607 | İmmunopatoloji ve İleri Tanı Teknikleri | 2 | 4 | 0 | 4 | 6 | |
VSH608 | Balıklarda Patofizyoloji ve Sistematik Patoloji | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH609 | Balık Hastalıkları Patolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH610 | Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar Patolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH611 | Balıklarda Viral Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH612 | Balıklarda Mantar ve Mikotik Hastalıklar Patolojisi | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH613 | Balıklarda Paraziter Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH614 | Balıklarda Toksik ve Metabolik Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH615 | Balıklarda Beslenme Hastalıkları Patolojisi | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH616 | Akvaryum Balıklarında Bakteriyel Hastalıklar Patolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH617 | Akvaryum Balıklarında Viral Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH618 | Akvaryum Balıklarındaki Mantar ve Mikotik Hastalıklar Patolojisi | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH619 | Akvaryum Balıklarındaki Paraziter Hastalıklar Patolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH620 | Diğer Sucul Canlıların Hastalıklar Patolojisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH621 | Tümörler | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH622 | Histopatolojik Uygulamalar | 0 | 4 | 0 | 2 | 6 | |
VSH623 | Nekropsi Uygulamaları | 0 | 2 | 0 | 1 | 6 | |
VSH624 | Genel Mikrobiyoloji-I | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH625 | Bakteriyel Balık Hastalıkları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH626 | Bakteriyel Hastalıkların Teşhis Yöntemleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH627 | Balık İmmunolojisi | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH628 | Balıklarda Aşılama ve Aşılama Yöntemleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH629 | Epidemiyoloji | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH630 | Mantarlar ve Mikotik Enfeksiyonlar | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH631 | Moleküler İdentifikasyon ve Tiplendirme Yöntemleri | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH632 | Antibiyotiklere Dirençlilik | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH633 | Besiyerleri, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH634 | Bakteri Genetiği | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH635 | Deniz Ürünleri Endüstri Türleri, Ürünler, İşletmesi ve Güvenlik | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH636 | Deniz Ürünlerinin Kalitesi, Güvenliği ve Sağlık | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH637 | Gıda ve Su Ürünleri Kaynaklı Patojenler | 3 | 0 | 0 | 3 | 0 | |
VSH638 | Deniz Ürünü Kaynaklı Toksinler ve Bu Toksinlerin Analiz Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH639 | Deniz Kirliliği Analiz Yöntemleri ve İlgili Uluslararası Sözleşmeler | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH640 | Su Ürünleri İşletme Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH641 | Balıklarda Yaş Tayini Yönetmeliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH642 | Kabuklular | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH643 | Denizel Yumuşakçaları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH644 | Su Kalitesi ve Kriterleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH645 | Çevre ve Su Kirliliği | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH646 | Su Ürünleri Yönetmeliği | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH647 | Balık Besleme ve Yem Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH648 | Gıda Mikrobiyolojisi I | 3 | 2 | 0 | 4 | 6 | |
VSH649 | Gıda Kimyası | 3 | 2 | 0 | 4 | 6 | |
VSH650 | Su Ürünleri Muayene Metotları | 3 | 2 | 0 | 4 | 6 | |
VSH651 | Et Bilimi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH652 | Su Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH653 | Su Ürünleri Teknolojisinde Kullanılan Katkı Maddeleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH654 | Parazitolijeye Giriş ve Temel Kavramlar | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH655 | Genel Parazitoloji | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH656 | Parazitolojik Tanı Yöntemleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH657 | Balık Parazitlerinin Toplanması, Boyanması, Tanısı ve Saklanması | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH658 | Balıkların Genel Parazitolojik Muayenesi | 1 | 2 | 0 | 2 | 6 | |
VSH659 | Tatlı Su Balıklarının Protozoon Hastalıkları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH660 | Tatlı Su Kültür Balıklarının Helnint Hastalıkları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH661 | Tatlı Su Kültür Balıklarının Artropod Hastalıkları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH662 | Deniz Kültür Balıklarının Protozoon Hastalıkları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH663 | Deniz Kültür Balıklarının Helmint Hastalıkları | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
VSH664 | Deniz Kültür Balıklarının Artropod Hastalıkları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH665 | Zoonoz Balık Parazitleri | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH666 | Akvaryum Balıklarının Protozoon Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH667 | Akvaryum Balıklarının Helmint Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH668 | Akvaryum Balıklarının Artropod Hastalıkları | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
VSH669 | Deniz Memelilerinin Parazitleri | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
VSH671 | Balık Beslenme Prensipleri ve Beslenme Hastalıkları | 2 | 0 | 0 | 2 | 6 | |
VSH673 | Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |