Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi Paketi - Ders Kataloğu

Ders Öğretim Planı

Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
TIB206 Baharat Bitkileri-II 927001 2 4 3
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Anason, Kekik, oğulotu, kimyon, kişniş, dereotu, safran, sumak, tarçın, kırmızı biber, karabiber, rezene Bitkilerinde üretim, ithalat, ihracat değerleri, yetiştirme yöntemleri, bitkisel ve drog özellikleri kavramak
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
  1. Önemli baharat bitkilerini bilmek
  2. Baharat ticareti hakkında bilgi edinmek
  3. bitkisel üretim yöntemlerini kavramak
  4. taze ve drog baharat özelliklerini kavramak
  5. varyabilite hakkında bilgi edinmek
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Ön Koşul Dersleri
Yok
Önerilen Diğer Husular
İstatistik veri elde edebilme Baharat bitkilerini tanıma Etken maddelerin önemini kavrama
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Hasan Baydar 2010. Baharat Bitkileri. Süleyman Demirel Üniversitesi
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
Dersin İçeriği
Anason, Kekik, oğulotu, kimyon, kişniş, dereotu, safran, sumak, tarçın, kırmızı biber, karabiber, rezene
Haftalık Ders İçeriği
Hafta Teorik Uygulama Laboratuar
1.anason
2.kekik
3.oğulotu
4.kimyon
5.kişniş
6.dereotu
7.safran
8.sumak
9.kimyon
10.kırmızı biber
11.karabiber
12.çemen
13.Baharatlarda ihracat ve ithalat kriterleri
14.Varyabilite
15.
16.
Değerlendirme
Toplam
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerAdetSüresi(saat)Toplam İş Yükü(saat)
Ara Sınav12020
Final Sınavı12020
Derse Katılım14342
Rapor Hazırlama11818
Toplam100