Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi Paketi - Ders Kataloğu

Ders Öğretim Planı

Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
TIB207 Baharat Bitkileri-I 927001 2 3 4
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Baharat bitkileri tanımı, kapsamı ve önemini kavratmak. ülkemizde yetişen önmeli baharatların yetiştiriciliği hakkında bilgi edinmek
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Yrd.doç.dr. Ömer Çalışkan
Öğrenme Çıktıları
  1. ekonomik değeri olan, ülkemizde yetişen bazı önemli baharatların yetiştirme tekniği hakkında bilgiedinir
  2. Baharat tanımı ve kapsamını bilir
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Diğer Husular
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Hasan Baydar 2010. Baharat Bitkileri Süleyman Demirel Üniversitesi.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Dersin İçeriği
Baharat bitkileri tanımı, kapsamı ve önemini bitkisel üretim metodları baharat ürünleri
Haftalık Ders İçeriği
Hafta Teorik Uygulama Laboratuar
1.Baharat tanımı ve baharat olarak kullanılan bitkilerin geçmişten günümüze ekonomik önemi
2.baharat tarihi gelişimi
3.önemli baharatlar ve sınıflandırılması
4.Baharatlarda üretim ve doğadan toplama
5.vejetatif üretim
6.generatif üretim
7.baharat çeşni ürünleri
8.baharat türevleri
9.baharataların ekonomik önemi
10.Arasınav
11.Fesleğen yetiştiriciliği
12.Biberiye yetiştiriciliği
13.çörekotu yetiştiriciliği
14.Genel tekrar
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) Sonu EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Toplam
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
Toplam60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerAdetSüresi(saat)Toplam İş Yükü(saat)
Ara Sınav11515
Final Sınavı12020
Derse Katılım14342
Rehberli Problem Çözümü14114
Seminer199
Toplam100