Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi Paketi - Ders Kataloğu

Ders Öğretim Planı

Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
BKP209 Sebze Zararlıları 927001 2 3 0
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Ön Koşul Dersleri
Yok
Önerilen Diğer Husular
Yok
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
Dersin İçeriği
1. Sebze tarımı ve ekonomideki yeri ve önemi 2. Sebze zararlıları ile savaşımın temel esasları 3. Genel sebze zararlıları, mücadele yöntemleri 4. Genel sebze zararlıları, mücadele yöntemleri 5. Yaprakları yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri 6. Yaprakları yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri 7. Kök ve yumrusu yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri 8. Kök ve yumrusu yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri 9. Meyve ve tohumu yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri 10. Ara Sınav 11. Meyve ve tohumu yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri 12. Meyve ve tohumu yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri 13. İstah açıcı ve salatası yapılan aromalı sebze zararlıları, mücadele yöntemleri 14. Mantar zararlıları, mücadele yöntemleri
Haftalık Ders İçeriği
Hafta Teorik Uygulama Laboratuar
1.1. Sebze tarımı ve ekonomideki yeri ve önemi
2.2. Sebze zararlıları ile savaşımın temel esasları
3.3. Genel sebze zararlıları, mücadele yöntemleri
4.4. Genel sebze zararlıları, mücadele yöntemleri
5.5. Yaprakları yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri
6.6. Yaprakları yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri
7.7. Kök ve yumrusu yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri
8.8. Kök ve yumrusu yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri
9.9. Meyve ve tohumu yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri
10.10. Ara Sınav
11.11. Meyve ve tohumu yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri
12.12. Meyve ve tohumu yenen sebze zararlıları, mücadele yöntemleri
13.13. İstah açıcı ve salatası yapılan aromalı sebze zararlıları, mücadele yöntemleri
14.14. Mantar zararlıları, mücadele yöntemleri
15.
16.
Değerlendirme
Toplam
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerAdetSüresi(saat)Toplam İş Yükü(saat)
Toplam0