Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi Paketi - Ders Kataloğu

Ders Öğretim Planı

Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
GTP207 Meyve ve Sebze Teknolojisi-I 927001 2 3 6
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS Standartlarına Uygun Olarak; Konserve, Salça, Reçel, Dondurulmuş ve Kurutulmuş Meyve-Sebze Ürünlerinin Üretimini Yapma Yeterliliklerinin Kazandırılması Amaçlanmaktadır.
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Lecturer Dr. Sevil EVREN
Öğrenme Çıktıları
  1. Meyve ve sebzelerin bileşimini kavrar
  2. Konserve üretimini kavrar
  3. Salça üretimini kavrar
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Ön Koşul Dersleri
Yok
Önerilen Diğer Husular
Yok
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
CEMEROĞLU, Bekir (Editör). Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları Ankara 2009
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
Dersin İçeriği
Meyve ve sebzelerin bileşimi, Meyve ve sebzelerin muhafazasında uygulanan ön işlemler, Meyve ve sebzelerin soğukta muhafazası, Konserve üretim teknolojisi, Salça üretim teknolojisi, Reçel-marmelat ve jele üretim teknolojisi, Kurutma teknolojisi,
Haftalık Ders İçeriği
Hafta Teorik Uygulama Laboratuar
1.Meyve ve sebzelerin bileşimi
2.Meyve ve sebzelerin bileşimi
3.Meyve ve sebzelerde görülen bozulmalar
4.Meyve ve sebzelerde görülen bozulmalar
5.Konserve üretim teknolojisi
6.Konserve üretim teknolojisi
7.Konserve üretim teknolojisi
8.Salça üretim teknolojisi
9.Salça üretim teknolojisi
10.Ara Sınav
11.Kurutma teknolojisi
12.Kurutma teknolojisi
13.Reçel, marmelat ve jele teknolojisi
14.Ketçap teknolojisi
15.
16.
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Ara Sınav1100
Toplam100
Yarıyıl (Yıl) Sonu EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Final Sınavı1100
Toplam100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
Toplam100
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerAdetSüresi(saat)Toplam İş Yükü(saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Laboratuvar13452
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma15345
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma15460
Toplam161