Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi Paketi - Ders Kataloğu

Ders Öğretim Planı

Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
GTP220 Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi 927001 2 4 3
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak alkollü ve alkolsüz içecekler üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Dr. Sevil EVREN
Öğrenme Çıktıları
  1. Bira Üretimini Kontrol Etmek
  2. Şarap Üretimini Kontrol Etmek
  3. Gazlı İçecek Üretimini Kontrol Etmek
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Ön Koşul Dersleri
Yok
Önerilen Diğer Husular
Yok
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
AKTAN Nihat, KALKAN Hatice. Şarap Teknolojisi. Kavaklıdere Kültür Yayınları 2000 FİDAN,Işıl; ŞAHİN,İsmet. Alkol Ve Alkollü İçkiler Teknolojisi A.Ü.Ziraat Fak. Yayınları.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
Dersin İçeriği
Haftalık Ders İçeriği
Hafta Teorik Uygulama Laboratuar
1.Şıra Eldesi
2.Kaynatma
3.Soğutma ve Dolum
4.Soğutma ve Dolum
5.Ön İşlemler
6.Presleme
7.Fermantasyon
8.Fermantasyon
9.Dinlendirme ve Dolum
10.Ara sınav
11.Dinlendirme ve Dolum
12.Karışım Hazırlama
13.Karışım Hazırlama
14.CO2 İlavesi
15.
16.
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Ara Sınav1100
Toplam100
Yarıyıl (Yıl) Sonu EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Final Sınavı1100
Toplam100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
Toplam100
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerAdetSüresi(saat)Toplam İş Yükü(saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14114
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma8432
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma9327
Toplam77