Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi Paketi - Ders Kataloğu

Ders Öğretim Planı

Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
GTP226 Et ve Ürünleri Teknolojisi-II 927001 2 4 3
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak ileri işlenmiş et ürünleri ve emülsiyon tipi et ürünleri üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
  1. Sosis ve salam üretebilir.
  2. Sucuk, sucuk benzeri ürünler ve pastırma üretebilir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Ön Koşul Dersleri
Yok
Önerilen Diğer Husular
Yok
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Öğretim Üyesi ders notları.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
Dersin İçeriği
İleri işlenmiş et ürünlerini üretmek I” modülünde sosis üretimi, salam üretimi ile ilgili bilgi verilmektedir. “İleri işlenmiş et ürünlerini üretmek II” modülünde sucuk üretimi, sucuk benzeri ürünlerin üretimi, pastırma üretimi konuları işlenmektedir.
Haftalık Ders İçeriği
Hafta Teorik Uygulama Laboratuar
1.İleri işlenmiş et ürünleri üretimi I
2.İleri işlenmiş et ürünleri üretimi I
3.İleri işlenmiş et ürünleri üretimi I
4.İleri işlenmiş et ürünleri üretimi I
5.İleri işlenmiş et ürünleri üretimi I
6.İleri işlenmiş et ürünleri üretimi II
7.İleri işlenmiş et ürünleri üretimi II
8.İleri işlenmiş et ürünleri üretimi II
9.İleri işlenmiş et ürünleri üretimi II
10.Ara sınav
11.İleri işlenmiş et ürünleri üretimi III
12.İleri işlenmiş et ürünleri üretimi III
13.İleri işlenmiş et ürünleri üretimi III
14.İleri işlenmiş et ürünleri üretimi III
15.
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Ara Sınav1100
Toplam100
Yarıyıl (Yıl) Sonu EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Final Sınavı1100
Toplam100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
Toplam100
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerAdetSüresi(saat)Toplam İş Yükü(saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma3515
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma3515
Toplam76