Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi Paketi - Ders Kataloğu

Ders Öğretim Planı

Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
GMB241 Teknik İngilizce (TS 1) 927006 2 3 3
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Gıda teknolojisi ve gıda bilimi alanlarındaki İngilizce terminolojiyi tanıtarak mesleki kelime haznesinin kuvvetlendirilmesi ve bu alandaki ingilizce teknik eserlerini çevirme kabiliyetinin kazandırılması
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğretim Üyesi N. Şule ÜSTÜN
Öğrenme Çıktıları
  1. İngilizceyi okuma, anlama ve konuşmada ilerleme sağlamak
  2. Alanında teknik terimleri öğrenmek
  3. Teorik ingilizceyi mesleki alana uygulamak
  4. Kendi alanı ile ilgili İngilizce düşünüp yazabilmeye başlamak
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Ön Koşul Dersleri
Yok
Önerilen Diğer Husular
Yok
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Potter, N. N., Hotchkiss, J. H., 1995. Food Science, 5 th edition, Chapman ve Hall Company, USA.
Redhouse Büyük El Sözlüğü, Türkçe-İngilizce, İngilizce-Türkçe
Oxford Wordpower Dictionary (3rd Edition), English-English-Turkish
Langenscheidt İngilizce Türkçe Cep Sözlüğü - H. J. Kornrumpf. Altın Kitaplar - Sözlükler
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
Dersin İçeriği
Foods and Quality, Quality factors of Foods, Proteins, Vitamins, Minerals, Water, Fiber, Bioavailability Nutrients, Unit Operations in Food Processing, Heating, Drying, Controlling, Fermentation and Other Uses of Microorganisms, Benefits of Fermentations, Microbial Changes in Foods,
Haftalık Ders İçeriği
Hafta Teorik Uygulama Laboratuar
1.Introduction: The aims or goals of the food industry today
2.Constituents of Foods: properties and significance (carbonhydrates, proteins, fats and oils, additional food constituents)
3.(food and energy, roles of carbonhydrates, proteins and fats in nutrition, bioavailability of nutrients, vitamins, minerals, fiber, water)
4.Unit operations in food processing(common unit operations)
5.Quality factors in foods(appearance factors, textural factors, additional quality factors, quality standards)
6.Food deterioration and its control(shelf life and dating of foods, major causes of food deterioration, some principles of food preservation, control of microorganisms, control of enzymes and other factors)
7.Heat preservation and processing(degrees of preservation,selected heat treatments, heat resistance of microorganisms, heat transfer)
8.Cold Preservation and processing(distinction between refrigeration and freezing, refrigeration and cool storage, freezing and frozen storage)
9.Midterm
10.Food dehydration and concentration(food dehydration, food concentration, intermediate-moisture foods)
11.Irradiation, microwave and ohmic processing of foods(food irradiation, microwave heating, ohmic heating)
12.Fermentation and other uses of microorganisms
13.Milk and milk products, cereal technology
14.Meat technology, fruit and vegetable technology
15.
16.
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Ara Sınav1100
Toplam100
Yarıyıl (Yıl) Sonu EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Final Sınavı1100
Toplam100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
Toplam100
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerAdetSüresi(saat)Toplam İş Yükü(saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Rehberli Problem Çözümü14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma155
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma155
Ev Ödevi155
Toplam75