Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi Paketi - Ders Kataloğu

Ders Öğretim Planı

Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
GMB446 Kanatlı Etleri ve Yumurta Teknolojisi (TS 10) 927006 4 8 4
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Kanatlı etleri bileşimleri, üretim istatistikleri, proses farklılıkları, depolanması ve kanatlı üretimi proses basamaklarının öğrenilmesi, Yumurta bileşim özellikleri, pastörize yumurta ve yumurta tozları üretim proses basamaklarının öğrenilmesi
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Prof. Dr. Hüseyin GENÇCELEP
Öğrenme Çıktıları
  1. Kanatlı eti proses basamaklarının öğrenilmesi
  2. Kanatlı etleri bileşim farklılıklarının öğrenilmesi
  3. Kanatlı eti tüketimi ile ilgili güncel sorunların tartışılması ve çözümler geliştirrme
  4. Yumurta ürünleri prosesinin ve proses farklılıklarının öğrenilmesi
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Ön Koşul Dersleri
yok
Önerilen Diğer Husular
yok
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Hazırlanan ders notu
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
yok
Dersin İçeriği
Kanatlı eti tanıtımı, Kanatlı hayvanları etlerinin detaylı kompozisyonu, Kanatlı etlerinin işlenmesi, Soğutma, dondurma ve depolama teknikleri, Kanatlı etlerinin parçalanması, Kanatlı etleri mikrobiyolojisi, Kanatlı hayvanları ürünleri teknolojisi, Yumurta ve detaylı kompozisyonu, Yumurtanın Pastörizasyonu, Yumurta Tozları Üretimi, Yumurta ve Ürünleri Mikrobiyolojisi.
Haftalık Ders İçeriği
Hafta Teorik Uygulama Laboratuar
1.Kanatlı etleri bileşimleri
2.Kanatlı etleri ile ilgili güncel konuların tartışılması
3.Kanatlı etleri proses basamakları
4.Kanatlı etleri proses basamakları
5.Kanatlı etlerinde kontaminasyonlar ve mikrobiyolojik bozulmalar
6.Kanatlı etleri kalite kriterleri
7.Kanatlı etlerinin işlenmesi ve üretilen ürünler
8.Kanatlı etleri üretiminde görülen sorunlar ve çözüm önerileri ve tartışılması
9.Sınav
10.Yumurtanın bileşimi ve özellikleri
11.Yumurtaların beslenme özellikleri ve bileşim farklılıkları
12.Yumurtanın mikrobiyal özellikleri ve bayatlaması
13.Pastörize sıvı yumurta üretim proses basamakları
14.Yumurta tozları proses basamakları ve yumurta tozu üretimi
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Ara Sınav1100
Toplam100
Yarıyıl (Yıl) Sonu EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Final Sınavı1100
Toplam100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
Toplam100
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerAdetSüresi(saat)Toplam İş Yükü(saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Bütünleme Sınavı122
Derse Katılım13226
Alan Gezisi177
Bireysel Çalışma8324
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma4520
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma3515
Toplam98