Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi Paketi - Ders Kataloğu

Ders Öğretim Planı

Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
2102086072000 Tavuk Ürünlerinde Kalite ve Kontrol Standartları 927001 1 1 6
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Tavuk eti yumurtada kalite özellikleri ile tavukçuluktaki standartların tanınması sağlanacaktır. Özellikle genetik materyalden ekipmanlara kadar standartların kullanım alanı ele alınacaktır.
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Prof. Dr. Musa Sarıca
Öğrenme Çıktıları
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Ön Koşul Dersleri
Yok
Önerilen Diğer Husular
Yok
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Tavukçuluk Standartları (Altan, A)
Türk Standartları Enstitüsü
AB Standartları
ABD standartları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
Dersin İçeriği
Derste yumurta kalitesi, et kalitesi gibi özelliklerin ortaya konulmasındaki standartlar ile diğer alanlardaki standartların yaygınlığı, kapsamları, yönetmeliklere girme düzeyleri AB ve ABD'deki uygulamalar değerlendirilecektir.
Haftalık Ders İçeriği
Hafta Teorik Uygulama Laboratuar
1.Tavuk ürünlerinde kalite kavramı
2.Yumurta kalitesi ve belirleme yöntemleri
3.Et kalitesi ve belirleme yöntemleri
4.Tavukçulukta standartlar
5.Tavuk eti standartları
6.Yumurta standartları
7.Kanatlı hayvanlarla ilgili çağlara göre standartlar
8.Kuluçkahane standartları
9.Kesimhane standartları
10.Ara sınavı
11.Kümes standartları
12.Kafes standartları
13.Diğer ekipmanlarla ilgili standartlar
14.AB ve ABD'de ilgili standartlar
15.Genel değerlendirme
16.
Değerlendirme
Toplam
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerAdetSüresi(saat)Toplam İş Yükü(saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Uygulama/Pratik6424
Rapor Hazırlama11212
Rapor Sunma122
Makale Kritik Etme4520
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma12424
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma13636
Toplam150