Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi Paketi - Ders Kataloğu

Ders Öğretim Planı

Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
2103037052000 Çay ve Şekerli Ürünlerde Kalite Kontrolü 927001 1 2 0
Dersin Seviyesi
Doktora
Dersin Amacı
Çay ve şekerli ürün analizleri hakkında bilgi vermek
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. İlkay Koca
Öğrenme Çıktıları
  1. Siyah ve yeşil çayda kalite kriterlerini öğrenir
  2. Şekerde kalite kriterlerini öğrenir
  3. Şekerli ürünlerde kalite kriterlerini öğrenir
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Ön Koşul Dersleri
Yok
Önerilen Diğer Husular
Yok
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Kacar, B., Çay Analizleri.Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Çaykur yayını No:14
Asadi, M.2007. Beet-Sugar Handbook. Wiley-interscience a John Wiley & Sons, Inc., Publication
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
Dersin İçeriği
Çay, şeker, bal, tahin helvası, lokum gibi ürünlerde kalite kriterleri, duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi, üretim, depolama ve satış sırasında kalitedeki değişimler.
Haftalık Ders İçeriği
Hafta Teorik Uygulama Laboratuar
1.Giriş
2.Yeşil ve siyah çayda kalite standartları
3.Çayda flavanoidler
4.Çaydaki alkaloidler
5.Siyah çayda tearubujin ve teaflavin
6.Yeşil ve siyah çayda renk
7.Şekerde kalite standartları
8.Şekerli ürünlerde kalite standartları
9.Sınav
10.Şekerde kalite kontrol
11.Şekerde kalite belirlemede kullanılan cihazlar
12.Şekerli ürünlerde kalite kontrol
13.Balda kalite kontrol
14.Sert ve yumuşak şekerlerde kalite kontrol
15.
16.
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Ara Sınav1100
Toplam100
Yarıyıl (Yıl) Sonu EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Final Sınavı1100
Toplam100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
Toplam100
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerAdetSüresi(saat)Toplam İş Yükü(saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım13226
Bireysel Çalışma13226
Laboratuvar Sınavı13226
Ev Ödevi13339
Toplam121