Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi Paketi - Ders Kataloğu

Ders Öğretim Planı

Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
2103037282010 Gıdalar İçin Enkapsülasyon Teknolojisi. 927001 1 1 0
Dersin Seviyesi
Doktora
Dersin Amacı
Ders kapsamında enkapsülasyon teknolojileri, bu teknolojiler sırasında kullanılan materyallerin özellikleri, son ürün olarak elde edilen kapsüllere uygulanan analizlerin öğrenilmesi konularında bilgi verilmektedir. Bunların yanında spesifik olan ve gıdalarda yaygın olarak kullanılan maddelerin enkapsülasyonu ile ilgili detaylı anlatım yapılmaktadır.
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
  1. Enkapsülasyon teknikleri
  2. Enkaspülasyon kaplama materyalleri
  3. Enkapsüller için gerekli analizler
  4. Spesifik ürünlerde enkapsülasyon uygulamaları
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Ön Koşul Dersleri
Yok
Önerilen Diğer Husular
Yok
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
Dersin İçeriği
Ders kapsamında enkapsülasyon teknolojileri öğrenilecek ve bu teknolojilerin hangi materyallere uygulanabileceği ile ilgili olarak detaylı bilgilendirme yapılacaktır.
Haftalık Ders İçeriği
Hafta Teorik Uygulama Laboratuar
1.Enkapsülasyona giriş
2.Enkapsülasyon Prosesleri-1
3.Enkapsülasyon Prosesleri-2
4.Enkapsülasyon materyalleri
5.Enkapsül karakterizasyon yöntemleri
6.Aroma maddelerinin enkapsülasyonu
7.Fenolik maddelerin enkapsülasyonu
8.Karotenoidlerin enkapsülasyonu
9.ARA SINAV
10.Demir ve diğer mineral maddelerin enkapsülasyonu
11.Vitaminlerin enkapsülasyonu
12.Balık yağının enkapsülasyonu
13.Mikroorganizmaların enkapsülasyonu
14.Probiyotiklerin enkapsülasyonu
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Ara Sınav050
Ev Ödevi050
Toplam0
Yarıyıl (Yıl) Sonu EtkinlikleriAdetKatkı (%)
Final Sınavı0100
Toplam0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
Toplam100
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerAdetSüresi(saat)Toplam İş Yükü(saat)
Toplam0