1 |
75057 |
Hayvansal gıdaların bileşimi, üretim teknolojileri ile konularında gerekli olan tüm teorik ve uygulamalı bilgileri bilir ve çiftlikten sofraya gıda güvenliği kavramını tanımlar. |
2 |
75058 |
Gıda alanındaki güncel yasal düzenlemeleri bilir ve bunları uygular. |
3 |
75059 |
Alanıyla ilgili teknolojik gelişmeleri takip eder, mesleki bilgilerini sürekli günceller. |
4 |
75060 |
Hayvansal gıdaların analiz yöntemlerini öğrenir ve bu yöntemleri uygular. |
5 |
75054 |
Besin Hijyeni ve Teknolojisi bilim alanı ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunma ve bu değerlerin gelişimini destekleme yeteneği edinir. |
6 |
75053 |
Gıda mikrobiyoloji, gıda kimyası ve diğer gıda analizleri konusunda bilgi ve beceri sahibi olur. |
7 |
75056 |
Yaşam boyunca araştırma ve öğrenme bilinci geliştirme ve bilgilerini sürekli güncel tutabilme alışkanlığının elde edilmesibi sağlar. |
9 |
75055 |
Gıda alanında bilimsel bir araştırma hazırlayabilme, sunabilme yeteneğine sahip olur. |