Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Yıl | Dönem | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
VMK701 | Genel Mikrobiyoloji-I | 927003 | 1 | 2 | 6 |
Dersin Amacı
Dersin Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Diğer Hususlar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Dersin İçeriği
# | Etkinlikler | Adet | Yuzde Katkısı | Yarıyıl İci Etkinlik | Yıl Sonu Etkinlik |
---|---|---|---|---|---|
90 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 0 | 40 | ||
91 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 0 | 60 | ||
1 | Ara Sınav | 1 | 100 | 1 | |
2 | Final Sınavı | 1 | 100 | 1 |
# | Etkinlikler | Adet | Süresi(saat) | Toplam İş Yükü(saat) |
---|---|---|---|---|
1 | Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
3 | Bütünleme Sınavı | 1 | 2 | 2 |
5 | Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
6 | Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
32 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
33 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
49 | Performans | 15 | 1 | 15 |
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuar | Ders Notları |
---|---|---|---|---|
1 | Mikrobiyolojinin tarihçesi, mikroorganizmaların klasifikasyonu ve isimlendirilmesi | |||
2 | Mikroorganizmaların makroskopik ve mikroskopik morfolojileri | Kültür hazırlığı-1 | ||
3 | Mikroorganizmaların anatomo-morfolojik yapıları; (bakteriyal, viral ve mikotik yapılar) | Kültür hazırlığı-2 | ||
4 | Mikroorganizmaların antijenik yapıları ve özellikleri | Referans suşların aktivasyonu | ||
5 | Mikroorganizmaların fizyolojik özellikleri (beslenmesi ve üremesi) | |||
6 | Mikroorganizmalarda metabolizma-I | Referans suşların aktivasyonu ve besiyeri hazırlığı | ||
7 | Mikroorganizmalarda metabolizma-II | Referans suşların aktivasyonu ve besiyeri hazırlığı | ||
8 | Metabolizmanın düzenlenmesi ve denetimi-I | |||
9 | Metabolizmanın düzenlenmesi ve denetimi-II | |||
10 | Mikroorganizmalar arası ilişkiler, Mikroorganizma çevre ilişkileri | |||
11 | Mikroorganizmaların izolasyon ve identifikasyon yöntemleri | Referans suşların aktivasyonu ve besiyeri hazırlığı | ||
12 | Kültür hazırlanması | Besiyerleri hazırlığı | ||
13 | Boyama yöntemleri | Preperat hazırlığı | ||
14 | Biyokimyasal aktivitelerin belirlenmesi | Kültür hazırlığı |
# | Öğrenme Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 1564172 | Mikroorganizmaları karakteristik özelliklerine göre tanımlayabilme |
2 | 1564173 | Mikroorganizmalar arası, mikroorganizma çevre ve konak hücre ilişkilerini kavrayabilme |
3 | 1564174 | Mikroorganizmaların izolasyonu için besiyerleri hazırlayabilme ve ekim yapabilme |
4 | 1564175 | Laboratuvar teşhis metodlarını uygulayabilme ve sonuçları yorumlayabilme |
5 | 1564176 | Mikroorganizmanın yaşamı ve ölümü için gerekli metabolik ve enzimatik fonksiyonları kavrayabilme |
# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 79021 | Kazanılan teorik bilgileri pratiğe ve saha koşullarına adapte ederek hastalık etkenlerini ve hastalıkları tanıyabilir |
2 | 79022 | Mikrobiyoloji alanında bilimsel altyapıyı oluşturmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazanır |
3 | 79023 | Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşır |
4 | 79024 | Ülke çapında veya bölgesel düzeyde epidemiyolojik araştırma yapabilir |
5 | 79025 | İnfeksiyöz hastalıklara karşı eradikasyon yöntemlerini etkili kullanabilir |
6 | 79026 | Alanında ve alanının ilişkili olduğu konularda güncel mevzuatı bilir |
7 | 79027 | Bakteriyel ve viral enfeksiyonlar hakkında etiyoloji, epidemiyoloji, teşhis, tedavi ve koruma/kontrol stratejilerini öğrenir |
8 | 79028 | Hastalıkların teşhisinde kullanılacak konvansiyonel ve ileri düzey yöntemleri öğrenir ve uygular |
9 | 79029 | İnfeksiyöz hayvan hastalıklarına karşı korunmada aşılama stratejilerini planlanması ve oluşturulmasını öğrenir |
10 | 79030 | Alanı veya farklı disiplinlerdeki organizasyonlara katılarak, kendi eğitim alanıyla ilgili bilgilerini paylaşır ve diğer disiplinlerdeki uzmanlar ile ilişki kurarak ekip üyesi olarak çözüme katkıda bulunur |
11 | 79031 | Uzmanlık alanına yönelik güncel literatürleri takip eder, yorumlar ve etkili bir şekilde pratiğe aktarabilir |
12 | 79032 | Alanında uzmanlık düzeyindeki bilgileri kullanarak, toplum ve hayvan sağlığını ilgilendiren konularda çözüm önerileri sunabilir |